Verzet tegen bezuinigingsmaatregel loont! #casemanager dementie

Schermafbeelding-2014-06-24-om-08.24.38Jullie hebben ongetwijfeld de noodkreet van Marja Fridsma gelezen, over het feit dat in haar geval de casemanager dementie wegbezuinigd was. Marja was radeloos en heeft een aantal instanties aangeschreven om aandacht te vragen voor deze vreselijke bezuiniging. Mensen die zorgen voor een dierbare met dementie kunnen echt niet zonder hun casemanager!  Zoals jullie wellicht gelezen hebben, heeft Alzheimer Nederland op 11 februari j.l. een groot artikel  gepubliceerd over wachtlijsten voor casemanagement. Er stond tevens een artikel over dit onderwerp in het NRC . (klik op links om artikelen te lezen)

Samen met Mantelzorgelijk en Alzheimer Nederland heeft Marja  toch een klein succesje behaald, namelijk dat beide casemanagers voorlopig blijven in de regio! Marja wil graag op Mantelzorgelijk reageren op haar open brief op onze website en het artikel van Alzheimer Nederland, om te laten zien dat het soms de moeite waard is om te reageren.

Casemanager

Misschien kunt U zich nog mijn open brief herinneren omtrent het wegbezuinigen van onze casemanager dementie.
Ik heb de brief gestuurd naar 3 betrokken partijen. Al snel werd er op gereageerd maar men kon niet duidelijk uitleggen wat er gaande was en verzekerden dat het beslist geen kwestie van geld was.

Ook heeft Alzheimer Nederland actie ondernomen en daar ben ik ontzettend blij mee. Op regionaal niveau is overleg geweest met de instanties en zeker met een succesje!

Gisteren kreeg ik een mail van ziekenhuisgroepamstelveen waaronder casemanagement viel, dat er een brief de deur uit gaat naar alle clienten, dat er een tijdelijke oplossing komt en dat beide casemanagers voorlopig in de regio blijven!
Ik ben nog niet helemaal tevreden over de “tijdelijke” oplossing maar het is een begin en ga hier zeker mee door.

Ik wil daarom Alzheimer Nederland heel erg bedanken voor hun inzet en ook Mantelzorgelijk voor het plaatsen van mijn open brief. Het laat zien hoe belangrijk jullie online platform is.

Marja Fridsma

Dankjewel Marja, we zijn ontzettend trots op je. We hebben jouw open brief dan wel gedeeld maar uiteindelijk heb jij dit probleem – waar vele mantelzorgers tegenaan lopen – toch maar mooi op de kaart gezet. We blijven je volgen en hopen op een goede uitkomst. Toi, toi, toi!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top