Blogteam
Ken je de vaste schrijvers van Mantelzorgelijk al? Hier zijn de leden van ons blogteam. Wil je zelf een verhaal delen op Mantelzorgelijk? Neem dan even contact op via marjolijn@mantelzorgelijk.nl

Claudia Otten is de vaste fotografe van Mantelzorgelijk en woont met haar man en dochter in Amsterdam. Zij maakt reportages, denkt vanaf het allereerste begin mee over het format van het platform en plaatst regelmatig foto’s met het thema ‘Mantelzorg’ op de site. Claudia is tevens de bedenker van de unieke ‘mantelzorger in beeld’ fotoreportage. Claudia is daarnaast bestuurslid van Stichting Mantelzorgelijk.

Eric Wirken is mantelzorger, een trotse mantelzorger. Hij geeft zijn vrouw deze zorg. In het dagelijkse leven loopt hij tegen problemen op, niet begrijpen vanuit mensen om hem heen, maar ook de combinatie werk en mantelzorg. En ook zijn eigen zorg. Kortom, genoeg ruimte voor delen van ervaringen, op zijn Facebookpagina ‘Ik ben Mantelzorger’ en natuurlijk op Mantelzorgelijk.

Fatos Ipek Demir is jarenlang mantelzorger voor haar vader met Alzheimer geweest. Zij schrijft daarover op haar Facebookpagina. Alles is aan bod gekomen, van het begin tot het eind. Fatos zet zich verder enorm in voor de positie van migranten mantelzorgers.

Ingrid Keestra schrijft op een positieve manier over mantelzorgen bij dementie. Ze is marketingadviseur en was 13 jaar ervaringsdeskundige als mantelzorger voor haar moeder met alzheimer. Als geboren optimist vond ze haar eigen weg in de wereld van dementie. Ze schreef er een boek over: Mantelzorger der liefde (www.mantelzorgerderliefde.nl), waarmee ze wil uitdragen dat het niet alleen maar kommer en kwel is, maar dat er ook ruimte is voor verwondering, ontroering en plezier. Ingrid spreekt ook over mantelzorg en dementie, bijvoorbeeld in Alzheimer Cafés en verpleeghuizen. Ze is getrouwd, moeder van een zoon en woont in Goor.

Margreet van der Voort: Ervaringsdeskundige mantelzorger, veranderkundige/organisatieadviseur, moeder en echtgenote. Zorgt al jaren voor moeder en broer. Spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en mantelzorg. Rode draad is: opsporen, blootleggen, bespreekbaar maken en verbinden. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen en zaken die ze tegenkomt. Ze is gedreven om de positie van mantelzorgers te verbeteren en op te komen voor hun belangen. Margreet is tevens bestuurslid van onze stichting, projectleider en de schrijfster van ons MantelzorgManifest.

Mariette Otten McGovern is freelance vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten. Voor Mantelzorgelijk spot en vertaalt zij artikelen uit het Engels.

Marjolijn Bruurs is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Marjolijn is de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk. Samen met Margreet van der Voort, Claudia Otten en alle bloggers werkt zij eraan om van Mantelzorgelijk het grootste en meest veelzijdige platform voor mantelzorgers te maken. Heb je een vraag of een idee voor samenwerking? Neem dan contact op via marjolijn@mantelzorgelijk.nl.

Mayke de Vries is na een carrière in de zorgsector nu vooral mantelzorger voor haar partner, die helaas na een grote hersenbloeding in oktober 2019 in een zorginstelling kwam te wonen. Zij schrijft op Mantelzorgelijk over de grote veranderingen in hun leven.

Pauline Redlich (1968) is naast schrijfster, spreekster en mediator ook mBIT-coach. mBIT-coaching brengt balans in hoofd, hart en buik voor meer succes en wijsheid. Zij is getrouwd en moeder van een zoon en dochter, waarvan de zoon extra zorg nodig heeft. Pauline schrijft momenteel een roman over de eenzame zoektocht van een zorgmoeder én zij helpt zorgmoeders om hun eigen behoeften liefdevol en zonder schuldgevoel op nummer één te zetten. www.mamaisblij.nl

Sabine Kamphof vindt mantelzorg heel vanzelfsprekend. Zorgen voor naasten die het nodig hebben. Ze is moeder van twee jongens die vanaf hun geboorte extra zorg en aandacht nodig hebben. Ook heeft ze langdurig voor een familielid gezorgd met alcoholproblematiek en depressie. Hierdoor heeft ze vaak ervaren welke impact intensief zorgen met zich meebrengt. Maar ook over het oplossingsvermogen en de veerkracht die ze bezit. Soms beseft ze dat haar eigen leven op de achtergrond verblijft. Het toepassen van alle inzichten en ervaringen op haar eigen leven is misschien wel het moeilijkste dat er is. Het is vallen, opstaan en blijven ademen. In haar gedichten geeft ze uiting aan de worstelingen van het zorgen. Ze weet hoe belangrijk het is om bij jezelf stil te staan. Om inzicht te krijgen in wat er in je om gaat en wat je drijft. Het verhaal achter haar gedichten kan inzicht, herkenning of erkenning geven. Ook moed of een hart onder de riem. Voor al die mantelzorgers, die onder de beste mogelijke omstandigheden zich belangeloos inzetten voor hun dierbare, kunnen de gedichten woord geven aan hun gevoelens.

Sarah Blom is ouderenpsycholoog. Het is haar missie om de ‘binnenwereld’ van de mens met dementie, de naaste en zorgprofessional te onthullen. Zodat we met meer begrip en kennis eindeloos véél voor hen kunnen betekenen. Achter het gedrag gaat een rijke belevingswereld schuil. Als we haar kennen, worden de mogelijkheden immens. Door middel van muziek, theater en psychologie neemt Sarah ons mee in deze bijzondere wereld. Voor meer info: www.dementieintheater.nl