Waar vind ik steun en advies voor mantelzorg?

Mantelzorg betekent niet meer en niet minder dan: belangeloos zorgen voor een dierbare. Op Mantelzorgelijk vind je de belangrijkste vragen over mantelzorg. Hier krijg je heldere antwoorden – zonder ingewikkelde zorgtaal – en fijne tips. In dit artikel beantwoorden we de vraag: Waar vind ik steun en advies voor mantelzorg?

Er zijn steeds meer plaatsen waar je als mantelzorger terecht kunt voor steun en advies.

Mantelzorgelijk

Op deze site bijvoorbeeld. Mantelzorgelijk is het grootste onlineplatform voor en door mantelzorgers. Hier vind je een schat aan informatie, tips en persoonlijke verhalen van andere mantelzorgers. Op het platform zijn duizenden mantelzorgers actief, die elkaar graag helpen – in de moeilijke momenten, maar ook bij alledaagse problemen. Kijk maar eens rond.

Wil je meer weten over hulp en steun bij Mantelzorgelijk? Kijk dan hier!

Gemeente

De overheid kan je gelukkig ook helpen. Mantelzorg en mantelzorgondersteuning valt sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Ook jouw gemeente. Als je merkt dat jouw vrijwillige en onbetaalde hulp een flinke impact op je leven heeft, kun je contact leggen met de afdeling zorg in jouw woonplaats. Waarschijnlijk krijg je een prima overzicht van de regelingen en activiteiten voor mantelzorgers in jouw buurt.

Wil je meer weten over hulp en steun van jouw gemeente? Ga naar de website en zoek op ‘mantelzorgondersteuning’!

Zorgverzekering

Ook je zorgverzekering kan je verder soms helpen. Er bestaan al heel wat polissen, waarbij je in de aanvullende zorg heel wat ondersteuning kunt krijgen. Kijk daarom zeker op de website van je verzekering. En als jouw verzekering niks voor je kan betekenen, denk er dan zeker over na om voor 1 januari te switchen.

Wil je meer weten over hulp en steun van de zorgverzekering? Ga naar de website van jouw verzekeringsmaatschappij en zoek op ‘mantelzorgondersteuning’.

Werkgever

Daarnaast kun je steun en hulp vragen op je werk. Niet iedere werkgever heeft een uitgewerkt plan liggen om mantelzorgende medewerkers te helpen. Maar bij steeds meer middelgrote en grote bedrijven heeft de personeelsafdeling een aardig idee hoe ze je tegemoet kunnen komen.

Wil je meer weten over hulp en steun van jouw werkgever? Kijk hier waar je recht op hebt, en neem contact op met de personeelsafdeling.

Back To Top