In de media

Marjolijn, oprichtster van Mantelzorgelijk.nl werd de afgelopen jaren regelmatig geïnterviewd in de landelijke media. Hieronder zie je een paar voorbeelden hiervan:

In oktober 2017 waren Marjolijn, haar vader en haar zussen te zien in het programma Onvergetelijke Herinneringen. Een programma dat in samenwerking met Alzheimer Nederland gemaakt en op SBS6 uitgezonden werd.

Naar aanleiding van die uitzending verscheen er ook een artikel met Marjolijn op Margriet.nl: Drie zussen over hun vader met dementie

Een item op Hoe Werkt Nederland van 7 december 2017:

Ook beleidsmakers zijn geïnteresseerd in het verhaal van Marjolijn. In 2017 werd zij o.a. geïnterviewd door Movisie voor gemeenten.

Mijn Gezondheidsgids is hét kennisplatform over gezondheid en zorg. Zij wilden Marjolijn’s verhaal ook graag gebruiken en publiceerde een artikel op hun website.

Bij de Mantelzorg Awards 2017. Marjolijn was één van de winnaars.

En vertelt Marjolijn hier nogmaals op Margriet.nl over de dementie van haar vader.

Eind oktober 2018 deed zij mee aan een interview in het weekblad Margriet.

Op 7 juni 2018 verscheen er een item op NH Nieuws over Marjolijn en haar vader en de youtube filmpjes die zij samen maakten.

In 2017 schreef Marjolijn een blog op Mantelzorgelijk.nl over het onderwerp ‘hulp bij stemmen met dementie’. Dat blog werd opgepikt door de landelijke media en Alzheimer Nederland. Hart van Nederland en omroep Max besteedde er op televisie aandacht aan.

Ook journaliste Carlijn Kolk van NH Nieuws maakte diverse items over dementie en stemmen. Eén ervan vind je hier

Voor de videoreeks Ervaringen van Mantelzorgers vroeg Alzheimer Nederland mantelzorgers hoe zij specifieke situaties aanpakten. Het resultaat zijn korte video’s waarin mantelzorgers hun ervaring delen en vertellen hoe ze met bepaalde zaken omgingen. Ook Marjolijn werd hiervoor gevraagd. Deze video’s zijn o.a. te vinden op dementie.nl

In onderstaand filmpje wordt het verhaal van mantelzorgers Margreet en Anne vertelt. Zij zorgen samen voor moeder/oma Ank.

In mei 2019 starten we vanuit Mantelzorgelijk een petitie. Wij verzochten de rijksoverheid en gemeenten hun beleid op mantelzorgondersteuning  af te stemmen op de behoeften en input van alle mantelzorgers in Nederland. Dus niet langer praten over maar vooral met mantelzorgers. Op 19 mei bracht NH Nieuws hier een item over. Ook RTV-Drenthe bracht hierover een item op het moment dat we naar de Tweede Kamer gingen.

Op 30 mei 2019 werden Margreet en Marjolijn beiden uitgenodigd voor het programma Op1/JeroenPauw voor een item over de zwaarte van mantelzorg. Hier kun je het aandeel van Margreet terugzien.

In september 2019 kwamen wij naar buiten met ons Mantelzorg Manifest. Deze actie genereerde veel aandacht van de media. Hier een artikel van RTV Drenthe

Op 8 november 2019 werden Margreet en haar familie geïnterviewd door Nieuwsuur over mantelzorg van de toekomst. Het interview en filmpje is te zien via de NOS: Al 30 jaar mantelzorger: ‘Ik wil niet dat mijn dochter mijn leven krijgt’ | Nieuwsuur (nos.nl).

In april 2020 kwam Mantelzorgelijk opnieuw in het nieuws doordat we de schrijnende signalen van mantelzorgers tijdens de Coronacrisis verzamelde. Margreet gaf een telefonisch interview aan Radio Drenthe.

Ook over de lockdown in verpleeghuizen ontvingen wij enorm veel signalen. Op 8 april 2020 bracht het programma Hart van Nederland hierover een item waarin Marjolijn te gast was.

In 2020 kreeg Mantelzorgelijk tijdens de coronacrisis veel media aandacht. De zorg voor kwetsbare ouderen die zelfstandig thuis wonen kwam steeds verder in de knel. Met alle gevolgen van dien. Mantelzorgers kwamen steeds meer onder grote druk te staan. Nieuwsuur besteedde er aandacht aan.

Ook NH Nieuws bracht een artikel

In Augustus 2021 schreef Margreet haar ontslagbrief als mantelzorger. De Nationale Ombudsman pikte deze ontslagbrief op.

Er verscheen ook een artikel waarin Mantelzorgelijk bestuurslid Margreet van der Voort haar zorgen uit over wat het Integraal Zorgakkoord betekent voor de toekomst van mantelzorg.

Back To Top