Mantelzorgelijk groeit en groeit – onze plannen en het zomerschema #halfmiljoen

Ik zat daarnet eens naar de statistieken van Mantelzorgelijk te kijken. Sinds we eind vorig jaar van start gingen, is de website hard gegroeid. Binnen een maand van een handjevol naar honderden lezers per dag. Na drie maanden hadden we de eerste 25.000 bezoekers op het platform. En toen kregen we een bijzonder bericht: mantelzorgelijk.nl werd digitaal erfgoed! Onze site wordt dagelijks door de Koninklijke Bibliotheek opgeslagen – als online schatkamer voor de toekomst.

Inmiddels bereiken we een steeds grotere groep vaste volgers. En dat allemaal door mond op mond reclame, want Marjolijn en ik runnen dit platform geheel vrijwillig en vooralsnog zonder budget.

Mantelzorgelijk

Vorige maand gebeurde er iets bijzonders: we kregen opeens duizenden, nee tienduizenden bezoekers per dag! Eén van onze berichten werd massaal gedeeld via social media. Ik wist niet wat ik zag, toen ik op de Facebook-pagina van Mantelzorgelijk keek: een bereik van een half miljoen mensen!

Dank jullie wel, geweldige mantelzorgers (en professionals) in Nederland! Door jullie enorme belangstelling voor het onderwerp Mantelzorg zijn Marjolijn en ik enorm gemotiveerd om het onafhankelijke platform Mantelzorgelijk verder uit te bouwen.

Vaste bloggers

We hebben al een geweldige groep vaste bloggers, die hun ervaringen met jullie delen. Maar we zijn zeker op zoek naar nog meer mensen, die hun verhalen (min of meer regelmatig) op de site willen plaatsen. Wil je meedoen? Schrijf een mailtje naar redactie@mantelzorgelijk.nl. En bedenk: geen vraag is te ‘gek’, geen verhaal te ‘gewoon’.

Achter de schermen

Naast onze dagelijkse artikelen en het beantwoorden van jullie mails en reacties, werken Marjolijn en ik achter de schermen aan verbeteringen van de site. We willen jullie een eigen forum geven en hebben nog veel meer ideeën om met elkaar in gesprek te gaan – over alle onderwerpen die met mantelzorg te maken hebben.

_PIC1239Wissel

Het gaat alleen niet zo snel als we zouden willen, die extra voorzieningen. Dat heeft een reden. We zijn iedere week, naast ons ‘gewone werk’ en onze gezinnen – en Marjolijn naast haar mantelzorgtaken – vele uren met de site bezig. Vaak tot in de kleine uurtjes. Soms op momenten dat we eigenlijk andere dingen moeten doen. Dat trekt vaak een zware wissel. Daarom gaan Marjolijn en ik in de zomervakantie een stapje terug nemen: van half juli tot eind augustus vind je niet altijd drie tot vier blogs per dag, maar soms eentje of twee. Eind augustus zijn we weer bijgetankt en komen we op volle sterkte terug – hopelijk met heel veel nieuwe ideeën!

Nogmaals heel veel dank, geweldige mantelzorgers! We zijn er voor elkaar –  blijf dus lekker lezen en delen en meedoen! Lieve groet, Marjolijn en Barbara

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top