skip to Main Content

Ken je de vaste schrijvers van Mantelzorgelijk al? Hier zijn de leden van ons blogteam. Wil je zelf een verhaal delen op Mantelzorgelijk? Neem dan even contact op via redactie@mantelzorgelijk.nl

Tip: Volg je favorieten! Als je onderaan een artikel op de naam (of foto) van een auteur drukt, krijg je een overzicht van alle stukken die deze blogger heeft geschreven. De meesten bloggen op een vaste dag.

Adelheid Roosen maakt theater en televisie. Na een documentaire en een voorstelling over haar moeder, die de ziekte Alzheimer had, ontwikkelde zij het concept AlzheimerFluisteren. Daarover geeft ze regelmatig workshops. Op Mantelzorgelijk deelt Adelheid haar visie van ‘loslaten en genieten’.

 

 

Anita Korff de Gidts leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij een zelf moeder met ms. Daarnaast is Anita echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en bestuurslid van stichting de hond kan de was doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

 

 

Barbara MounierBarbara Mounier is mede-oprichter en hoofdredacteur van Mantelzorgelijk. Zij schrijft over ontwikkelingen in de mantelzorg en werkt samen met Marjolijn achter de schermen van Stichting Mantelzorgelijk. Heb je een vraag of een idee voor samenwerking? Neem dan contact op via barbara@mantelzorgelijk.nl.

 

 

cilla-1Cilla‘s vriend heeft hartproblemen. Op haar website Hartstukjes schrijft ze blogs uit het hart, over het hart.

 

 

 

Claudia

Claudia Otten is fotografe en woont met haar man en dochter in Amsterdam. Zij maakt reportages voor Mantelzorgelijk, denkt mee over het format van het platform en plaatst regelmatig foto’s met het thema ‘Mantelzorg’ op de site.

 

 

IMG_6057Dyezzie Engel heet eigenlijk Franka, maar ze blogt over persoonlijke zaken onder de naam Dyezzie op haar site dyezzie.nl. Sinds 2013 weet ze dat haar moeder Alzheimer heeft. Sinds een jaar schrijft ze hierover met haar moeders goedkeuring. In haar verhalen beschrijft Dyezzie wat er allemaal gebeurt met haar moeder, maar ook hoe het voor haarzelf is.

 

 

ericAH2LR

Eric Wirken is mantelzorger, een trotse mantelzorger. Hij geeft zijn vrouw deze zorg. In het dagelijkse leven loopt hij tegen problemen op, niet begrijpen vanuit mensen om hem heen, maar ook de combinatie werk en mantelzorg. En ook zijn eigen zorg. Kortom, genoeg ruimte voor delen van ervaringen, op zijn Facebookpagina ‘Ik ben Mantelzorger’ en natuurlijk op Mantelzorgelijk.

 

 

Eva Meester schrijft over haar leven met haar moeder die lijdt aan een progressieve vorm van fronttemporale dementie (FTD). Zij woont in Amsterdam, is senior communicatiemanager en houdt van reizen, vriendschap en dressuur. Maar bovenal van haar moeder. Eva deelt haar ervaringen op haar blog mijnkijkopdementie.nl en op Mantelzorgelijk, om zo aandacht te vragen voor een leven met dementie.

 

 

fatos-1-250x150
De vader van Fatos Ipek-Demir heeft Alzheimer sinds 2012. Samen maken ze veel mee. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame. Daarover schrijft ze op haar Facebookpagina en op Mantelzorgelijk.

 

 

Floris Tenholter portretfotoSinds 2013 is het duidelijk dat de partner van Floris MS heeft. Na haar eerste ‘echte’ MS aanval in juni 2015, voelde Floris enorm de behoefte om te schrijven over ‘haar’ ziekte en wat MS en medicatie allemaal doet met haar – én hem. Ervaringen, meningen en pure gevoelens zijn de rode draad van zijn verhalen, die hij deelt op zijn blogsite ‘Zij heeft MS – en ik niet’ – en op Mantelzorgelijk.

 

 

Gerja Visscher is medewerker van zorginstelling Interzorg Noord Nederland. Als miMakker Sophie gaat zij op bezoek bij mensen (ouderen en jongeren) met dementie. Haar belevenissen deelt ze op haar eigen Facebook pagina, De wondere wereld van miMakker Sophie, en op Mantelzorgelijk

 

 

Ingrid van der Voort

Ingrid van der Voort werkt in de thuiszorg. Ze schenkt graag werkelijke aandacht aan mensen, bijvoorbeeld door het vervaardigen van ‘HerinneringsKunst’. Ingrid zorgt samen met haar broer en echtgenoot, vooral als dochter van, voor Kees. Haar vader heeft Lewy Body Dementie, en verblijft op een kleinschalig wonen afdeling.

 

 

Jacomien zorg om Daan portretfotoJacomien (47) is getrouwd met Paul (55) en moeder van Daan (14) en Gijs (7). Daan is ernstig meervoudig gehandicapt en dat heeft grote gevolgen voor het hele gezin. Intensieve zorg doet iets met een mens. Dat put uit, maakt intens moe. Thuis is de beste plek voor een kind… tot het ten koste gaat van iedereen. En juist dat dreigde te gebeuren. Daarom is Daan verhuisd naar zijn tweede thuis op een zorgboerderij. In haar wekelijkse blog op de site ‘Vrolijk Zorgenkind’ schrijft Jacomien over haar bijzondere gezinsleven.

 

Janneke (45) is getrouwd met Ronald. Ze hebben drie kinderen, een meisje van 18 en twee jongens van 15 en 10 jaar. De oudste heeft ADD en de jongste PDD NOS. Op Mantelzorgelijk vertelt Janneke voornamelijk over de zorg voor hun middelste. Timon heeft klassiek autisme en een verstandelijke beperking. Hij woont in een woon- en behandelgroep en logeert één keer in de twee weken een weekend thuis.

 

Julie

Julie is kunstschilder en moeder van twee kinderen van 15 en 9, waarvan haar oudste klassiek autisme met een licht verstandelijke beperking heeft. Voor Mantelzorgelijk schrijft ze over Beers Wereld.

 

 

 

Karin Busser (40) is al 13 jaar mantelzorger van haar man (44). Ze hebben twee kinderen van 14 en 11 jaar. Karin heeft haar man leren kennen toen hij al ziek was. Hij is nierpatiënt en al vanaf zijn 26e aan het dialyseren In haar verhalen vertelt Karin over alles wat het gezin meemaakt.

 

 

15036433_1323577254341577_8023757409031657305_n

Kees Hoekstra is vader van Christy, die lijdt aan een vorm van autisme. Kees schrijft regelmatig op zijn Facebookpagina “Ik heb een autistisch kind” over hun ervaringen. Kees hoopt met zijn blogs begrip voor autisme te creëren.

 

 

Leonieke Wiertz

Leonieke Wiertz schrijft over de zorg voor dochter Marilou (19) met het Rett Syndroom. Haar humor en oplossingsgerichte denkwijze houden haar op de been. “Als het er niet is moet je het zelf creëren!” Zo is Leonieke bestuurslid van ISAAC- nf, schrijft ze haar blog Marilouwiertz.nl en ontstond haar bedrijf Uit als Thuis. Maar bovenal is ze moeder van drie dochters!

 

Linda Duijkers is een alleenstaande moeder met een puber die zowel diabetes type 1 als hyperthyreoïdie heeft. Zij heeft intensief gezorgd voor haar buurvouw, die op 90-jarige leeftijd overleed. En nu ondersteunt zij haar moeder die mantelzorger is voor haar vader (Lewy Body Dementie met Parkinsonisme) met praktische zaken. Linda deelt haar verhalen over het zorgen voor en hoe het voor haar is om mantelzorger te zijn waarbij ze haar eigen emoties niet uit de weg gaat.

Als kind groeide Lida Zegel op met ouderen: een overgrootvader en oudoom in huis en een overgrootmoeder met dementie in het verpleeghuis. In 2008 volgde Lida de opleiding tot miMakker en leerde ze nog meer over contact maken bij dementie. Deze expertise is de basis van haar eigen bedrijf MaatContact. Voor Mantelzorgelijk deelt zij haar ervaringen en geeft tips voor contact.

 

Margreet van der Voort is ervaringsdeskundige en veranderkundige. Ze spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en de (mantel)zorg. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen die ze tegenkomt. Daarnaast adviseert Margreet vanuit een adviesgroep het college van burgemeester en wethouders en probeert ze een brug  te slaan tussen het gemeentelijk aanbod en de behoefte van mantelzorgers. Tja, je ziet het pas als je het snapt……of je snapt het pas als je het ziet. Maakt haar niet uit hoe, als het maar beter op elkaar aan gaat sluiten en vooral simpeler wordt.

Mariette Otten McGovern

Mariette Otten McGovern is freelance vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten. Voor Mantelzorgelijk spot en vertaalt zij artikelen uit het Engels.

 

 

Mariska van Gennep is weduwe, haar man Sjonny overleed in april 2017 aan ALS. Mariska schrijft over hoe het was om mantelzorger te zijn van een ernstig zieke man zonder vooruitzichten, en over hoe het nu met haar gezin gaat. Haar moeder komt regelmatig langs in haar blogs. Haar boek “ALS heb je niet alleen” over Mariska’s gezin, ALS en in balans blijven – met tips voor mantelzorgers – is uit.

 

marjolijnvkklLR

Marjolijn Bruurs is bedenker, mede-oprichter, netwerkbouwer en het gezicht van Mantelzorgelijk. Als mantelzorger van een vader met dementie schrijft ze dagelijks op de site. Samen met Barbara werkt zij eraan om van Mantelzorgelijk het grootste en meest veelzijdige platform voor mantelzorgers te maken.

 

 

Nicole Kindt portetfoto

Nicole Kindt werkt voor Home Instead Thuisservice. Zij is begonnen in de regio Zuid-Kennemerland en werkt nu op het hoofdkantoor. Home Instead richt zich op aanvullende mantelzorg ondersteuning voor senioren thuis. Nicole vertelt in haar blogs over de dagelijkse praktijk van CAREGivers en mantelzorgers. Ze combineert de ervaringen en verhalen van anderen met haar eigen kennis op het gebied van mantelzorg.

 

Sarah en Matthijs Groen zijn de ouders van Mirthe. Mirthe werd doof en blind geboren en is ook geestelijk en lichamelijk gehandicapt. De wetenschap kan maar geen oorzaak vinden voor Mirthes afwijkingen. Sarah blogt regelmatig over het leven met een gehandicapt kind zonder diagnose, ook op haar eigen site De Groentjes.

 

 

De moeder van Sylvia Eickholt heeft Alzheimer en woont sinds eind 2010 in een verzorgingstehuis op een gesloten afdeling. Sylvia kan als ondernemer zelf haar tijd indelen, waardoor ze haar moeder minstens één maal per dag kan bezoeken. Hierdoor is ook haar band met de andere bewoners, hun mantelzorgers en de verzorgenden sterk geworden. Door haar ervaringen in het huis is Sylvia ervan overtuigd dat we ieder mens met dementie nog altijd mooie momenten kunnen geven.Daarom richtte zij de vrijwilligersorganisatie Het Momentum op, voor extra momenten van persoonlijke aandacht voor bewoners met dementie van zorginstellingen, waardoor tegelijkertijd mantelzorgers en zorgmedewerkers even worden ontlast. Over al die mooie momenten vertelt Sylvia in haar blogs.

 

Heb je zelf zin om te schrijven voor Mantelzorgelijk? Neem dan even contact op via info@mantelzorgelijk.nl, dan kijken we naar de manier die het beste bij jouw leven past.

Wil je weten wie er nog meer heeft meegewerkt aan Mantelzorgelijk? Kijk op deze pagina naar nog veel meer schrijvende mantelzorgers, die hun verhalen via het platform hebben gedeeld.

 

hit_verticaal_2014-paars-300x238

 Home Instead Thuisservice biedt persoonlijke dienstverlening aan senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Voorop staat het bevorderen van welzijn en het behouden van de kwaliteit van leven. Home Instead Thuisservice werkt met goed opgeleide CAREGivers die in dienstbetrekking zijn. Zij bieden hun klanten begeleiding, hulp in huis en persoonlijke verzorging. Dat doen zij met grote persoonlijke betrokkenheid,  24 uur per dag, 7 dagen per week.

Back To Top
X