Lars op bezoek! #alsmijnvader #verkiezingen

Heb je de afgelopen dagen de verhalen van Marjolijn over stemrecht en dementie gevolgd? Naar aanleiding van een artikel over haar vader kwam Mantelzorgelijk een paar keer op televisie – samen met haar vader legde Marjolijn haarfijn uit welke dilemma’s mantelzorgers hebben als het erom gaat of mensen met dementie nog wel kunnen stemmen.

Lang verhaal kort: Marjolijns vader bewaakt zijn stempas met zijn leven en hij wil niks liever dan naar de stembus. Maar  ondertussen heeft hij geen idee op wie en waarom hij zou gaan stemmen. Bij het doornemen van de stemlijst is zijn oog gevallen op een bekende naam – namelijk Lars Voskuil, uit Naarden.

Deze Lars is niet, zoals meneer Bruurs denkt, een verre neef. Lars Voskuil is een lijstduwer van de landelijke PvdA, tevens fractievoorzitter van de PvdA in onze eigen gemeente. Marjolijn probeert het nog uit te leggen, maar haar vader is vastbesloten. Hij gaat op “zijn Lars” stemmen.

Lars zag zichzelf terug op televisie – en nam direct contact op met Mantelzorgelijk. En hij maakte tijd voor meneer Bruurs, wilde hem leren kennen – en met Marjolijn en mij praten over precies het probleem dat we met Mantelzorgelijk willen aankaarten: hoe kunnen mantelzorgers het beste omgaan met het stemrecht van een dierbare met dementie?

Wat begon als een misverstand, bleek gistermiddag een inspirerende ontmoeting. Meneer Bruurs heeft de man gezien waar hij op wil gaan stemmen. En Marjolijn en ik hebben kennis gemaakt met een bevlogen politicus. “Onze Lars” zal de Kamer waarschijnlijk net niet halen (of is er iemand die denkt dat de PvdA 79 zetels gaat pakken?). Maar hij is wél een politicus met hart en ziel – en een belangrijke medestander in onze strijd voor herkenning en erkenning van mantelzorgers.

Dank voor je bezoek, Lars! Meneer Bruurs gaat voor je stemmen. En daar zijn wij heel blij mee.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top