skip to Main Content
Coronajournaal Voor Mantelzorgers – Maandag 23 Maart 2020

Coronajournaal voor mantelzorgers – maandag 23 maart 2020

#coronahulp #mantelzorg

Nederland komt langzaam tot stilstand door de maatregelen om de verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Daar lopen mantelzorgers ook tegenaan. Veel hulp en ondersteuning komt te vervallen en dat valt niet mee. Ineens zul je als mantelzorger bijvoorbeeld zelf bepaalde zorg handelingen op je moeten nemen omdat de thuiszorg nog maar op halve kracht draait. Maar er is gelukkig ook goed nieuws. De meest hartverwarmende burgerinitiatieven komen de laatste week op gang. Mensen die anderen willen helpen. Heel bijzonder.

Neem het initiatief van Blauwhelpt.nl. Ik schreef er vandaag al over. De komende maanden zullen vele personeelsleden van de KLM minder werken dan normaal als gevolg van het corona virus. Zij dragen graag hun steentje bij door vrijwilligerswerk uit te voeren op plekken waar dat in deze crisis het hardst nodig is! Na een mailtje van mijn kant was een samenwerking snel geboren. In dit blog van vanmiddag kun je lezen hoe Blauw.nl ons en ook jou kan helpen.

 

Hulplijnen

Via de hulplijnen komen steeds meer vragen van pers, online media, hulpverleners en zelfs van de Inspectie van gezondheidszorg. Wat zij van ons willen weten? Signalen van mantelzorgers in deze corona crisis. Fijn dat er van alle kanten nu toch aandacht komt voor het welzijn van onze lotgenoten.

Loop jij door de corona crisis ergens tegenaan in je mantelzorg voor je dierbare? Laat het ons weten via de hulplijnen of via coronahulp@mantelzorgelijk.nl. 

 

Oproep Nieuwsuur

Ik heb vandaag een tijdje met een redacteur van Nieuwsuur gesproken. Zij willen graag een item maken over mantelzorgers in deze corona crisis. Waar lopen wij tegenaan? Hoe redden we ons nu we steeds meer op onszelf worden aangewezen? Ze hebben al een item liggen over mantelzorg voor zorgintensieve kinderen en zijn nu op zoek naar een mantelzorger die zorgt voor een oudere. Als het niet zo’n dringend onderwerp zou zijn, zou ik jullie echt niet vragen maar asjeblieft, wie wil meewerken aan een interview en vertellen over zijn huidige situatie? Hoe gaat het qua ondersteuning en thuishulp/zorg? Het gaat in dit geval dus echt om nu, tijdens de corona crisis. Zonder verhalen van jullie kunnen we Nederland ook geen goed beeld geven dus vandaar mijn dringende oproep.. Mail je me? marjolijn@mantelzorgelijk.nl

 

Veel gestelde vragen

We zullen de komende dagen ook specifieke hulpvragen en opmerkingen met jullie delen. Waarom? Omdat ruim 85.000 volgers van ons platform meer weten dan 3 mensen aan een hulplijn. 😉 Jullie input en ervaringen zijn echt meer dan welkom. Reageer maar onder dit bericht. We zijn druk maar lezen alles wat jullie ons schrijven.

Waarom laten de gemeente de afzegging van huishoudelijke hulp over aan de uitvoerende organisaties? De gemeenten zijn toch verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO en het afgeven van de indicatie. Waarom horen we niks van de gemeente en zegt de zorgorganisatie gewoon dat ze niet komen?

Dit was het voor vandaag. Ik ga afronden. Er ligt namelijk nog een énorme stapel signalen op me te wachten, die ik moet gaan verwerken en doorsturen naar het ministerie van vws en de inspectie van gezondheidzorg. Je ziet, we zitten niet stil… 😅 Tot morgen!!

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X