Als mijn vader moeite heeft mij te volgen

imageMijn vader is altijd heel trots geweest als het aankwam op mijn “ondernemerschap”. Hij ontdekte al vrij vroeg dat er een klein zakenvrouwtje in mij schuilde en bedacht dat er dan maar één opleiding geschikt was en wel de Handelsschool! “Dat heeft ze van mij!” riep hij dan tegen iedereen die dat horen wilde. “Ik heb er ook op gezeten!”

Omdat ik op dat moment geen enkele andere ambitie had, heb ik de Detailhandelschool gedaan. Ik koos alleen niet de handelskant maar de kant van vormgeving en communicatie. Toen ik klaar was, wilde ik liefst zelfstandig etaleuse worden bij de grotere warenhuizen maar er was destijds geen droog brood in te verdienen en ik kwam uiteindelijk in het toerisme terecht. Ook dat vond hij machtig interessant en met name de verhalen over commerciële zaken als het onderhandelen en  afsluiten van contracten met vervoersmaatschappijen en hotel’s, boeide hem enorm.

Ook toen ik het na bijna twintig jaar welletjes vond en een enorme switch maakte naar de beautybranche, was hij het die dat toejuichte. “Je hebt er een neus voor, dus ga er voor!”zei hij, toen ik vertelde dat ik een “alles onder één dak” salon wilde openen. In de beginjaren heeft hij me vaak geadviseerd, als ik tegen problemen aanliep die je nou eenmaal op je pad krijgt, als kleine zelfstandige. Adviseren en klanten vinden! Hij hield nauwlettend in de gaten of de dames in zijn omgeving wel verzorgde handen en voeten hadden en als hij iemand zag met mooi gelakte nagels, riep hij steevast: “Je komt toch wel bij mijn dochter, he?!” En hij glunderde van oor tot oor, als ik vertelde hoe druk we het hadden met de aanloop van klanten.

Helaas is hij zich de laatste paar jaar niet meer bewust van mijn succes met Social Media en Blog activiteiten voor Netwerkbouwers en De Meisjes van Mooi. Ik heb het hem zo vaak proberen uit te leggen maar hij heeft geen enkele affiniteit met computers of internet, laat staan met de ontwikkelingen en oneindige mogelijkheden, die er op dat gebied de laatste jaren – ook zakelijk – hebben plaats gevonden. Toen ik hem vorig jaar vertelde dat ik eigenlijk een soort van  ‘in te huren online vormgever” ben en dus eindelijk doe, waar ik ooit voor geleerd had, dacht hij dat ik een etalage met computers had opgebouwd: “Voor welk bedrijf doe je dat dan, Mallijn? De Dixons?” Echt, hij kan het allemaal niet meer volgen! Maar glunderen blijft hij doen, als we het over ‘zaken’ hebben.

Ook de ontwikkelingen rondom Mantelzorgelijk zeggen hem niets. “Ja, ik weet dat de zorgwet op de schop is gegaan. Maar wat moet je daar nou mee op internet?” of ” Mantelzorgers, wat zijn dat?” Hij is natuurlijk nog van de generatie dat ‘zorgen voor een dierbare’ geen naam had.

Wel deed hij enthousiast mee aan de fotoshoot van Claudia voor de rubriek “Mantelzorgers in beeld ” en genoot hij zichtbaar van de aandacht die hij kreeg, nadat het artikel gepubliceerd was. Maar wat ik nou eigenlijk echt doe; hij heeft werkelijk geen idee! Laatst vertelde hij mijn zus, dat ik een nieuwe ambitie had: ” Ze zit  bovenop mijn zorg. Wat een haai-baai!  Ze wil vast casemanager-dementie worden!!”

Ach pap, je moest eens weten…  Maar het is verdomd jammer, dat je me niet meer kunt volgen.
Ik mis je!

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Maar wel mooi dat hij vroeg al zag dat jij er een “neus “voor had!
    Blijf nieuwsgierig en blijf volgen. Probeer je vader ook in zijn wereld steeds te volgen en blijf samen de avonturen aan. Da’s even schakelen soms maar kan zoveel moois opleveren. ( Smartphones en afspraken even aan de kant 🙂 ) En blijf schrijven dat doe je goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top