skip to Main Content

Zoveel rompslomp op het laatste moment!

Het gebeurt ons elke dag. We spreken met mantelzorgers die graag hun verhaal op ons platform Mantelzorgelijk willen delen, maar op het laatste moment afhaken. Niet dat ze niet willen, maar puur omdat er allerlei wijzigingen in de zorgwet zijn, waardoor alle instanties formulieren sturen die met spoed ingevuld en geretourneerd moeten worden!  

Wendy: Ik zou graag willen meewerken met ons persoonlijke verhaal. Ik kan helaas niet alles opschrijven waar ik tegenaan loop. Te veel kopzorgen. Vandaag kreeg ik bijvoorbeeld weer een brief van het zorgkantoor: of ik van alle zorgverleners (12 in totaal ) een taakomschrijving wil invullen en het zorgplan wil insturen voor 24 december!

Men weet al een jaar dat alles gaat veranderen en nu op in de laatste maand moet ik van alles invullen en opsturen… dit jaar maar geen kerstversiering in huis, geen tijd 🙁

 

En zo mantelzorgen we dus deze laatste maand van het jaar dag en nacht. Want de klus moet – liefst voor 24 december-  geklaard worden. De instanties zijn natuurlijk allemaal lekker gesloten, tussen kerst en oud & nieuw!

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X