skip to Main Content
Zorgtip Dementie: Kijk Samen Naar Natuurfilms!

Zorgtip dementie: Kijk samen naar natuurfilms!

1339091455264We delen op Mantelzorgelijk wel vaker tips en kennis over omgaan met dementie. Het is nu eenmaal de ziekte waar de meeste mantelzorgers die voor hun ouders zorgen mee te maken krijgen. Vandaag een interessant weetje, waar je misschien vandaag nog mee uit de voeten kunt. Want zou het niet leuk zijn om samen naar een natuurfilm te kijken – wetende dat dat écht werkt voor je zorgvrager?

Teveel prikkels in de omgeving van mensen met dementie roept angst en onrust op. Te weinig prikkels ook. Mensen met dementie vervelen zich vaak omdat ze weinig tot geen gedachten meer kunnen oproepen. Ze zijn erg afhankelijk van hun omgeving. De hersenen willen prikkels ontvangen. Als die er niet zijn, gaan deze mensen zelf op zoek naar prikkels en gaan lopen en dwalen, met alle onrust van dien. Deze dolers gaan vooral op zoek naar geluids- en bewegingsprikkels. Bewegend beeld (film) is heel geschikt omdat het zorgt voor aangename prikkels en zittend en in alle rust bekeken kan worden.

De-nieuwe-wildernisBedrijven als Beter door Beeld hebben zich gespecialiseerd in het leveren van natuurbeelden, fotoboeken en maatwerk voor instanties. Maar als mantelzorger kun je natuurlijk klein beginnen, door samen met je zorgvrager filmpjes op YouTube te kijken of een aflevering van je favoriete natuurserie. Of trek een DVD uit de kast! Mogen wij op deze plek nog even ‘De nieuwe wildernis’ tippen? Prachtige beelden uit de Oostvaardersplassen, opgenomen in Nederland.

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X