Ziekte en crowdfunding

Steeds meer mensen helpen elkaar, tot mijn grote vreugde. We geven of lenen elkaar geld, zonder elkaar te kennen. We hebben vertrouwen in iemands plan of gunnen iemand dat ene avontuur. Afgelopen weken kwam het voorbeeld van Kevan voorbij. Onder het motto van ‘We carry Kevan‘ is er een crowdfundingactie gestart om Kevans droom van een reis door Europa te verwezenlijken. Zijn vrienden hebben hem letterlijk gedragen tijdens rolstoelonvriendelijke delen van Frankrijk, Engeland en Ierland.

Het voorbeeld van Kevan is mooi en gelukkig niet het enige. Er zijn meer initiatieven geweest om mensen persoonlijk te helpen bij het bekostigen van een behandeling, het verwezelijken van een droom of in te zamelen voor onderzoek. Zo ook de bruiloft van Kelly en Ralph bij ons in eigen land. Binnen een dag kregen ze via Dream or Donate het bedrag binnen om hun bruiloft te realiseren nu het nog kan. Het is een verschrikkelijke situatie waar ze inzitten, maar het is fijn dat mensen dat in zulke grote aantallen onderkennen en de pijn willen verzachten.

En wat te doen als een behandeling in de VS je enige optie is voor je dierbare zoon van 6 maanden? Een festival in the making, want Rebel for a Cause zamelt geld in voor Rebel, een baby uit Amersfoort met een zeldzame hersentumor. De kaartverkoop, veilingen en losse donaties moeten het forse bedrag van 250.000 euro bij elkaar halen om de behandeling voor Rebel waar te maken. Het festival vindt plaats in de Prodentfabriek te Amersfoort en is op 24 september 2016. Niemand minder dan Diggy Dex en Niels Geusebroek zijn van de partij, maar als je daar niet voor gaat maar ze toch wilt steunen kun je ook genieten in de biertuin, bij de cocktailbar, spelletjes spelen of hopelijk genieten van mooi weer en een hapje eten.

Al deze mooie acties maken de situatie niet minder erg, maar hopelijk verzachten ze een deel van de pijn. Het is echt belangrijk te beseffen dat je niet alleen bent, maar als je niet om hulp vraagt zal het waarschijnlijk niet komen. Echter als je het vraagt zijn er ten minste twee opties. Of je bent teleurgesteld en komt maar weinig verder, óf je wordt overdonderd door de gulheid en het vertrouwen van de mensen om je heen en in de rest van de samenleving, want we willen allemaal diep van binnen graag van nut zijn, elkaar helpen en goed zijn.

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top