Werkgevers maken meer mantelzorg mogelijk

Werkgevers bieden hun werknemers steeds meer mogelijkheden om aan mantelzorg te doen, lezen we in de Telegraaf. Een derde van de bazen geeft extra verlof bovenop de wettelijke mogelijkheden die er al zijn, zegt werkgeversvereniging AWVN. Volgens haar is dit bijna een verdubbeling ten opzichte van 3 jaar geleden.

De AWVN ondervroeg bedrijven zelf, volgens eigen zeggen voor het eerst sinds de Wet Arbeid en Zorg in 2015 werd verruimd. De helft van de werkgevers zou geen organisatorische problemen ondervinden door de combinatie arbeid en zorg.

De AWVN stelt vast werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en dat verdere verruiming van de wettelijke mogelijkheden „onwenselijk” is. De arbeidskosten zijn er al door verhoogd.

De Sociaal-Economische Raad meldde vorige maand dat de combinatie van betaald werk en mantelzorg of kinderopvang vaak leidt tot stress en gezondheidsklachten. Problemen van werkende mantelzorgers zouden in de toekomst nog verder kunnen toenemen.

Bron: De Telegraaf

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top