skip to Main Content
Mijn Werkgever Geeft Geen Zorgverlof #mijnverhaal

Mijn werkgever geeft geen zorgverlof #mijnverhaal

Ik kreeg een mail van Ingrid, die mantelzorger is voor haar moeder en schoonvader . Naast de zorg voor hen, heeft Ingrid een gezin en een baan. Over dat laatste wil zij graag iets kwijt.
Bij mijn werkgever krijgt het personeel niet zonder slag of stoot zorgverlof of calamiteitenverlof.
Het overleg met mijn werkgever over dit punt gaat heel moeizaam. Het is altijd heel moeilijk om een leidinggevende te pakken te krijgen, dus doe ik dat vaak via een mailtje aan personeelszaken.
Mijn indruk is dat deze medewerkers van de directie opdracht hebben om verzoeken voor zorgverlof  in een keer van tafel te vegen. Vrijwel nooit wordt een verzoek om zorgverlof ingewilligd. Helaas zijn er meerde collega’s met dezelfde ervaringen. Ik heb onlangs zelfs een jurist in de arm genomen om mijn rechten te krijgen. Het gaat mis bij de directie en de aansturing van het bedrijf. Er heerst wanbeleid, alleen geld is belangrijk.
Ik los het nu op door alle mogelijke regels te hanteren, die ik maar kan vinden. Ik hou intussen mijn jurist van alles op de hoogte. Ik zou graag zien dat er harde wettelijke regels komen voor de mantelzorgers. Dit is toch geen doen? Hoe kun je op deze manier nou naar behoren zorgen voor een dierbare? Dit kost mij m’n eigen gezondheid nog!
Heb jij tips voor Ingrid over dit onderwerp? Zet ze dan alsjeblieft als reactie onder dit bericht.
Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X