Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg – PGB perikelen

Mijn vrouw ontvangt een pgb vanuit de Zorgverzekeringswet. Ik geef mijn vrouw de (informele) zorg en ontvang zodoende de betaling netto. De administratie laten wij doen door de SVB. Zo kunnen wij geen fouten maken en hebben we geen administratieve rompslomp. Zou je denken. Gisteren ontvingen wij een brief van de SVB dat er over december 2018 geen betaling gedaan kan worden omdat wij te veel hebben gedeclareerd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2018. Geen betaling pgb betekend een flink deel van ons inkomen mislopen aangezien ik minder ben gaan werken om zo een balans te houden tussen werk en zorg. Nu zit ik met onder andere met een burn-out thuis, dus de balans is niet zo goed gelukt. Nu geven dit soort berichten uiteraard veel regeldruk want je wilt dan toch weten hoe het kan dat er niet uitbetaald kan worden. Dus alle eigen administratie van 6 maanden doorspitten en rekenen, en nog eens rekenen. Blijkt dat ik zelfs te zuinig heb gedeclareerd. Ik kan zelfs nog een aardig bedrag extra declareren. Gelukkig heb ik mijn administratie wel goed op orde. Ik ben er een pietlut in. Maar wat een stress geeft dat gedoe weer. En het blijkt ook voor niets te zijn. Dus morgen maar eens bellen en kijken wat de Zorgverzekering en SVB van mijn rekensom vinden. Mij benieuwen hoe zij het financiële gat dat wij deze maand oplopen gaan oplossen. Ik weet uit eerdere ervaringen, want er worden vaker fouten gemaakt, dat ze erg log zijn.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top