Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Koorts

Helaas is er nog geen verbetering bij mijn vrouw. Gisteravond was de koorts 39.2 en vanmorgen 38.5. De arts heeft opdracht gegeven dat bij een temperatuur vanaf 39 weer een bloedkweek afgenomen moet worden. Vanaf deze temperatuur schijnt het makkelijker te zijn gericht ontstekingen en infecties op te sporen. Ondertussen moet de toediening van antibiotica doorgaan. Zojuist is deze weer gegeven via infuus. Mijn vrouw mag vanaf vandaag douchen, alleen wilde zij dit door mij gedaan hebben. Dus dat hebben wij gedaan en tevens de wondverzorging gedaan. Dat ziet er ontzettend netjes uit. Gelukkig. Het ziet er zo te zien niet uit dat de ontstekingen hiervan komen. Al weet je natuurlijk niet wat er vanbinnen gebeurt. De arts komt morgen zelf even langs bij mijn vrouw, maar laat zich telefonisch wel op de hoogte houden. Wat een topmens is het.

Dezelfde avond schrijft Eric op zijn Facebook:

“Zou het dan toch de goede kant opgaan met mijn vrouw. De koorts lijkt te zakken. Zojuist gemeten is de temperatuur 37.7. Als het tenminste zo blijft of nog liever iets lager, mag mijn vrouw naar huis en zal de antibioticakuur voortgezet worden in pilvorm. Morgenochtend zal er weer een temperatuurmeting gedaan worden en komt ook de arts langs bij mijn vrouw. Spannend.”

De volgende dag kunnen we lezen:

“Helaas, ondanks alle goede hoop, is de koorts vannacht toch weer gestegen naar 38.3. Niet stabiel dus. Ook heeft mijn vrouw het gevoel dat haar hoofd uit elkaar spat. Dat vind ik, gezien eerdere problemen in het hoofd, zorgelijk. Dit gisteren ook laten weten aan de verpleging. Vandaag zal de arts langskomen. Mij benieuwen wat deze van de situatie zegt en vindt.”

En later die dag:

“Zojuist is de arts op bezoek geweest bij mijn vrouw. Uit het bloedonderzoek komt geen andere infectie/ontsteking naar boven, dus is het aannemelijk dat een blaasontsteking de oorzaak is. Vandaag is de antibiotica-infuus weer aangelegd. Afgesproken is dat mijn vrouw morgen nog eenmaal de antibiotica krijgt en dan dinsdagavond of woensdag ochtend naar huis mag. Mits de lichaamstemperatuur niet boven de 37.8 is. Het is even spannend vanavond en morgen.”

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top