skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Ik zie het aan haar gezicht en ogen

Ik merk het altijd meteen als er iets niet goed gaat met mijn vrouw. Gisteren was mijn vrouw even weg geweest. Bij thuiskomst zag ik het aan haar gezichtsuitdrukking en ogen. Haar jas en broek waren helemaal vies, ze was buiten gevallen. Kapotte hand en knieën en de schrik. Nadat mijn vrouw wat was bijgekomen en al haar spieren pijn begonnen te doen, heb ik haar lekker onder een warme douche gezet. Bij mij zat de schrik er ook weer even goed in. Afgelopen week is mijn vrouw naar de ondersteuner van het fact/ggz toe gegaan. Normaal komt deze thuis. Het werkt om mijn vrouw wat actiever te krijgen. Zo is ze, met enige tegenzin, toch weer naar de koffie inloop geweest. De instantie waar mijn vrouw de ggz ondersteuning van ontvangt is verhuist naar onze buurt. Hierdoor kan ze hier makkelijker naar toe. Ik had mijn vrouw het advies gegeven om met de fact/ggz ondersteuner af te spreken direct na de koffie inloop. Zo heeft ze twee vliegen in een klap. Ikzelf ben weer naar de huisarts geweest en de psycholoog. Ook de Arboarts wilde mij weer zien. Ik zag ontzettend tegen deze afspraak op. Maar na het uitleggen van het neuropsychologisch onderzoek dat is gedaan en het wachten op eventuele vervolgonderzoeken en/of diagnose was het gesprek gelukkig snel klaar. Met de psycholoog de voorlopige diagnoses besproken. Het PTSS syndroom is in ieder geval vastgesteld. De belevenissen omtrent de gezondheid van mijn vrouw hebben traumatische indrukken bij mij achtergelaten. Door overige symptomen is het NPO onderzoek ingezet. Ik heb afgelopen week een vervolgafspraak ontvangen. Spannend.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X