skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Ik dacht dat ik alles al had meegemaakt

Ik dacht in de loop van de jaren alles wel te hebben meegemaakt als het gaat om instellingen en gemeente/wmo.
Door het indicatieburo was de aanvraag van een douchestoel afgewezen omdat vanuit de wmo hier geen vergoeding voor gegeven wordt. Zelfs al 5 jaar niet meer. Gisteren belde een bedrijf om een afspraak te maken voor het maken van een offerte in opdracht van de gemeente/wmo. Deze zou zijn voor het antislip op de douche vloer, een halofoon inclusief elektrische deuropener en….  een douchestoel. Vandaag is het bedrijf langs geweest. In de indicatie stond geschreven: ‘partner zorgt zelf voor douchestoel. Als dit niet lukt dan plaatsen vanuit de wmo’. Ik was stomverbaasd door deze verdraaiing, maar ach, we krijgen een douchestoel. Alleen beugels worden echt niet meer vergoed vanuit de wmo. Daar heb ik geen probleem mee. De kosten hiervan vallen erg mee. En daarbij, de douchestoel wordt geleverd met armleuningen. Hebben we alleen een beugel op het toilet nodig.
Afgelopen week is er een aanvang gemaakt met ons huis klaarmaken voor de aanpassing. De trap en hal zijn voorzien van een nieuw verfje en de trap is gestoffeerd. Binnenkort zijn de huiskamer en een deel van de plek waar de slaapvoorziening voor mijn vrouw komt aan de beurt. Ook hier een nieuw verfje en nieuwe vloer.
Ondanks dat dit allemaal doorgaat, zijn mijn vrouw en ik gegrepen door de griep. Ik heb mij zelfs ziek moeten melden.
Ik heb ook contact gehad met een zorgcoach van onze zorgverzekering. Een leuk gesprek gehad met deze persoon. Vanuit de aanvullende verzekering krijg ik een financiële bijdrage om zo vrije tijd te kunnen regelen. Hiermee kan ik iemand een kleine vergoeding geven die helpt, of bij mijn vrouw is, als ik bijvoorbeeld een keer naar de sportschool ga. Mooie regeling.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X