skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: De lat ligt altijd (te) hoog

Afgelopen week is de ambulant ondersteuner van Cordaan weer geweest bij mijn vrouw. Na het gebruikelijke gesprekje heb ik een duwtje gegeven om mijn bezorgdheid over mijn vrouw te bespreken. De toestand krakeleert langzaam qua stabiel zijn. Emotionele momenten, vermoeidheid en bagatelliseren van haar gezondheid komen naar boven. Nu is het bekend dat mijn vrouw het inzicht mist in haar gezondheid en haar kunnen. De lat ligt altijd (te) hoog. Ik probeer regelmatig rustmomenten te creëren die mijn vrouw en ik beiden goed kunnen gebruiken. Afgelopen week heb ik weer een afspraak gehad met de psycholoog en is er gestart met de EMDR therapie. Dat heb ik geweten. In de avond had ik een stevige aanval te pakken. In de ongerustheid bij mijn vrouw vertelde zij later op het punt gestaan te hebben 112 te bellen. Ondanks dat ik er niets aan kan doen, vind ik het verschrikkelijk om de ongerustheid van mijn vrouw te horen. De psycholoog heeft gewaarschuwd dat het kan gebeuren. Vandaag heb ik weer een afspraak met de Arbo arts gehad. Deze wilde dat ik een score/inventarisatie lijst invulde. Naar aanleiding van de uitkomsten was het voor de Arbo arts duidelijk dat ik niet inzetbaar ben voor werkzaamheden. Mijn leidinggevende moet een afspraak maken voor over zes weken met de Arbo arts. Als er op dat moment nog niet voldoende verbetering is, zal er informatie worden ingewonnen bij mijn huisarts en psycholoog.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X