skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Aanvraag Pgb

Werk en mantelzorg: aanvraag pgb

Zojuist de maatschappelijk werker van de stichting waar wij afgelopen dagen contact mee hebben gehad aan de telefoon gesproken. Deze heeft contact gehad met het zorgloket betreffende de aanvraag pgb.
Waar wij de pgb voor willen inzetten zal heel lastig worden aangezien wij een gezamenlijk huishoudens voeren. Tja dat heb je met mensen die een relatie hebben. Het zorgloket bied als oplossingen aan: gebruik aanvullend openbaar vervoer. Dit ondanks het feit dat er door persoonlijkheidsstoornis iets als dit geen optie is. Daarbij was er door mij aangegeven dat ik mee ga naar alle dokter bezoeken omdat mijn vrouw zich niet kan verwoorden. Praktijk met deze oplossing : wij zouden dus niet met eigen vervoer naar een bezoek gaan, mijn vrouw kan zich nog steeds niet verwoorden dus moet ik even zo goed mee. Daar gaat zeer veel tijd in zitten met als gevolg overbelasting. (Zit hem uiteraard niet alleen hier in maar is als situatie schets). Er is dan per saldo dus niets opgelost. Aangeboden oplossing dat ik niet meer mee hoef naar afspraken: gebruik maken van het maatjes project. Praktijk : mijn vrouw kan zich niet verwoorden. Hoe gaat dit (onbekende) maatje dit ondersteunen. Hoe komt het maatje aan de benodigde informatie en kan deze zich inleven in de problematiek van mijn vrouw. Komt het maatje bij ons inwonen? Zou het de bedoeling zijn dat ik het maatje dagelijks van alle perikelen op de hoogte breng ? Daarbij zou je niet willen dat het maatje van alle perikelen op de hoogte is. Of is om een oplossing te forceren privacy niet van belang. Daarbij is de persoonlijkheidsstoornis van mijn vrouw ineens ook geen probleem meer.
Ik weet het niet meer. Zoals het er nu voor staat moet ik dus gewoon op deze wijze doorgaan. De overbelasting is niet van belang. Het nog iets kunnen genieten van mijn eigen leven is niet van belang. Had ik maar niet moeten trouwen met mijn vrouw. Helaas is de garantie periode voorbij en kan ik haar niet meer terug brengen. Maar ik ben ondertussen dusdanig aan haar gehecht na 30 jaar dat terug brengen geen optie is.

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X