skip to Main Content
Ik Wens Dat Hij Kan Gaan #afscheid #sterven

Ik wens dat hij kan gaan #afscheid #sterven

Wilma Manschot (37) heeft een periode intensief voor haar vader gezorgd. Nu ligt hij, terwijl niemand dat echt wilde, op de intensive care in het ziekenhuis.

“Wat moet mijn arme vader toch veel verdragen. Zijn enige wens was het om waardig afscheid te nemen en het liefst in zijn eigen omgeving. De stap daar vandaan was zo zwaar. Maar nu ligt hij toch op de intensive care, hij moest geopereerd worden aan een agressieve ziektekiem.

Ik hoop en bid dat hij het leven toch zal loslaten, dat hij zelf besluit om te gaan. Volgende week wordt hij pas 58, hij is veel te jong. Maar de kans op herstel is bijna niks. Zijn leven zal vanaf nu alleen nog zwaarder worden. Met nog meer pijn. Ik hoop er het beste van maar we hebben het allemaal niet meer in eigen hand. Hoop alsjeblieft met mij mee dat hij een manier vindt om afscheid te nemen. De lijdensweg duurt te lang. Ik ben er helemaal kapot van dat ik dit opschrijf.”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X