Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Ik ben echt zo boos en verontwaardigd.. Waar zijn onze bestuurders in godsnaam mee bezig? In een week tijd worden alle zorgen van patiënten, mantelzorgers en heel veel mensen die werkzaam zijn in de zorg op zo’n afschuwelijke manier gebagatelliseerd. Ik ben er beroerd van!

Eerst de botte uitspraak van premier Rutte, tijdens een door het weekblad Libelle georganiseerd nieuwscafe. Hij zegt tijdens een interview , zich te ergeren aan het feit dat heel veel Nederlanders zich zorgen maken over de zorg. Hij vindt dat onzin. Sorry, meneer Rutte?

Dan de uitzending van Jeroen Pauw van afgelopen dinsdagavond, waarin hij onze staatssecretaris Van Rijn en de 82 jarige heer Ben Oude Nijhuis interviewt over de falende zorg aan hun zwaar demente moeder en echtgenote bij de Haagse zorgaanbieder WZH. Shame on you, staatsecretaris! Je zette door de houding die je aannam én de ontwijkende antwoorden die je gaf, niet alleen je oude buurman neer als ongeloofwaardig maar ook je bloedeigen vader én de hele ouderenzorg zet je door je houding in de kou! Alleen maar uitspraken van jouw kant als ” Ik ben niet voor niets de politiek ingegaan” en ” Ik heb er mijn missie van gemaakt om de zorg te verbeteren”. Niet te geloven meneer van Rijn, onder welke steen heb jij de afgelopen twee jaar gezeten?

imageEn als klap op de vuurpijl mag op woensdagavond de voorzitter van de raad van toezicht van dezelfde zorgaanbieder WZH, Heleen Dupuis, bij Pauw reageren op de ophef die ontstond, nadat de Joop van Rijn en Ben Oude Nijhuis maandag in het AD aan de bel trokken over de zorgwekkende kwaliteit van de zorg. Volgens Dupuis heerst bij WZH geen structurele puinhoop, al kon ze niet verklaren waarom het aantal klachten van 125 (in 2012) steeg naar 227 (in 2013). Wel zat ze even lekker te pochen over de’gouden medailles’ die de zorginstelling ooit gewonnen zou hebben.

Mevrouw Dupuis, hoe kun je als voorzitter van een raad van toezicht toestaan, dat er bij deze zorginstelling een eigen vermogen is opgebouwd van 30,9 miljoen euro, er het afgelopen jaar meer dan 2 miljoen euro winst is gemaakt maar de zorg van je eigen bewoners zo laten verloederen? Een en al ontkenning, mevrouw Dupuis! Weet u werkelijk niet wat toezicht houden betekent of ziet u dit baantje puur als lekkere bijverdiensten naast uw werkzaamheden in de Eerste Kamer als parlementariër van de VVD?

Ik heb er werkelijk twee slapeloze nachten door gehad. Potverdorie, wat ben ik kwaad!

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top