skip to Main Content

Vakantieperiode bij Mantelzorgelijk. Wat kun je verwachten?

De zomervakantie breekt zo’n beetje in heel Nederland weer aan. Zeker na de afgelopen heftige coronaperiode merken we dat iedereen heel moe is geworden. We hebben de afgelopen maanden allemaal behoorlijk wat te verstouwen gehad dus gek is dat niet. Een aantal vaste schrijvers van Mantelzorgelijk doen het daarom een paar weken iets rustiger aan. Sommigen gaan op vakantie, anderen blijven thuis vanwege mantelzorg. Hoe dan ook is het dan fijn om even afstand te kunnen nemen en niet je afgesproken wekelijkse blog te hoeven schrijven. Maar wat houdt dat concreet in voor ons platform? Dat we de komende weken minder blogs binnenkrijgen om hier te plaatsen.

Wat kun je verwachten?

Om onszelf niet gek te maken hebben Margreet en ik besloten om de komende vier weken 1 blog per dag te plaatsen, in plaats van de gebruikelijke twee. De ene dag zal dat een ervaringsverhaal van één van de vaste bloggers zijn, de andere dag een opiniestuk, een nieuwsfeit, een tip of wellicht een oproep. Ook plaatsen we een ‘meest gelezen’ blog van het afgelopen jaar. We maakten een interessante 10 tien. Eerst 1 per week en vanaf half augustus plaatsen we er elke dag één. Uiteraard blijven Margreet en ik de komende weken het nieuws gewoon scannen. Mocht er reden zijn om extra in de pen te klimmen, dan zullen we dat zeker doen. Die blogs zullen dan als tweede artikel van de dag geplaatst worden. Vanaf 10 augustus a.s. zijn we dan weer terug met de gebruikelijke twee vaste artikelen per dag.

Samenwerkingen

Omdat onze naamsbekendheid zo enorm gegroeid is, worden we meer en meer gevraagd om mee te denken over bepaalde (mantelzorg gerelateerde) vraagstukken. Uiteraard gaan we dat soort samenwerkingen graag aan. Om welke organisaties en om wat voor vraagstukken dat precies gaat, hoor je de komende weken. In elk geval hebben we een drukke herfst en winter voor de boeg. Niet alleen met samenwerkingen maar ook met nieuwe plannen. We hebben er enorme zin in!

Tot slot..

Mantelzorgers hebben tijdens de afgelopen coronacrisis behoorlijk onder druk gestaan. Was het niet door de loodzware zorg thuis omdat alle hulp en ondersteuning uitbleef, dan was het wel doordat lotgenoten zich enorme zorgen maakten over hun dierbaren in verpleeghuizen die op slot gingen. Wat ik persoonlijk van de afgelopen tijd geleerd heb? Ondanks dat we heel hard gewerkt hebben om onze intense verhalen naar buiten te brengen, worden mantelzorgers nog steeds onvoldoende gezien en gehoord.

Dat er écht iets moet veranderen weten we al jaren. Maar uit ervaring weten we ook dat zodra je durft om je hoofd boven het maaiveld uit te steken, men sceptisch wordt, narrig of zelfs neerbuigend. Toch blijven wij ons als stichting Mantelzorgelijk  onverminderd inzetten om de positie van mantelzorgers in Nederland te verbeteren. Hoe?

Door ons meer en meer te profileren. Door taboes te doorbreken, discussies op gang te brengen doormiddel van onze (vaak scherpe) opiniestukken en door on- en offline zo veel mogelijk het gesprek aan te gaan met iedereen die ons mogelijk verder kan helpen. Ook in de tweede helft van dit jaar! Dat kunnen we helaas niet alleen. Daar hebben we naast vaste bloggers ook vaste lezers voor nodig. Om onze verhalen te vertellen en om ze te delen naar een nog groter publiek.  Ik hoop dat jullie ons de komende tijd blijven volgen, ook al plaatsen we iets minder content dan je gewend bent.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer!

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X