skip to Main Content
Mijn Vader Gaat Steeds Lelijker Doen Tegen Zijn Omgeving #hulpvraag #alzheimer

Mijn vader gaat steeds lelijker doen tegen zijn omgeving #hulpvraag #alzheimer

Hallo allemaal,

Ik heb dringend advies nodig. Mijn vader heeft Alzheimer en hij begint steeds lelijker te doen naar de mensen om hem heen: mijn moeder, zijn kinderen en zelfs tegen zijn kleinkinderen. Omdat wij hem allemaal gelukkig ook van voor zijn ziekte kennen, weten we dat hij zo nooit zo geweest is. En als hij zo akelig doet, vinden we dat pijnlijk en verdrietig maar we nemen het hem niet kwalijk. We slikken het.

Wat wij veel erger vinden is dat hij steeds akeliger en hatelijker tegen de mensen van de thuiszorg en de thuishulp gaat doen. Bij sommige van de zorg medewerksers zelfs racistisch. Hij neemt geen blad voor zijn mond en roept hen de meest vreselijke dingen toe. Echt afschuwelijk want zo was hij nooit. Integendeel zelfs! Mijn moeder schaamt zich vreselijk en weet zich gewoon geen houding meer te geven.

Laatst deed hij het ook in de lift, tegen een allochtone jongen, die in hetzelfde flatgebouw als mijn ouders woont. De jongen werd natuurlijk kwaad en mijn moeder moest zich er uit zien te redden. Dat lukte maar ze was daarna zo overstuur aan de telefoon, dat ik er maar snel naartoe ben gegaan. Mijn moeder is nu zelfs bang om nog met mijn vader de straat op te gaan. Ik snap het wel want hij is onbetrouwbaar in omgang met mensen.

Als je visueel beperkt bent of in een rolstoel zit, zien mensen aan je dat je iets mankeert. Aan mensen met een vorm van dementie natuurlijk niet maar het zou het voor mijn moeder wel gemakkelijker maken als men het wel zouden kunnen zien.

Mijn vraag is denk ik best vreemd maar zijn er misschien andere mensen die ons tips kunnen geven, hoe we hiermee om kunnen gaan? Ik hoop het echt. Dit is namelijk geen doen meer.

Dank alvast voor de genomen moeite.

Hartelijke groet,

Esther uit Den Haag

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X