Twitter, zenuwen en ontzettend dankbaar

Elke week is het voor mezelf ook een verrassing waar ik over ga schrijven. Meestal vormt zich in de loop van de week wel een verhaallijn, maar deze week ga ik zitten en bedenk wat er deze week is gebeurd. Zojuist bedacht ik de schone titel: Twitter, zenuwen en ontzettend dankbaar. Dat vergt natuurlijk enige toelichting en dat ga je absoluut krijgen in dit blog.

Twitter

Jaren geleden heb ik een Twitteraccount aangemaakt en ergens tijdens de ziekte van Sjonny of er vlak na bedacht ik dat ik zo weinig met Twitter deed, dat ik het account gedeletet heb. Wijsheid komt met de jaren, nu ik een heel andere kring (zakelijk en privé) om me heen krijg, merk ik dat er veel Twitteraars zijn. En omdat ik mantelzorgland ook getweet wordt, ben ik weer toegetreden. Als je het interessant vindt, kun je me vanaf nu volgen. Gewoon mijn naam en ik neem aan dat je me kunt vinden. Zie ik je daar?

Ontzettend dankbaar

De (mijn) uitgever Ineke Hogema van uitgeverij Lente belt. Mijn boek (ALS heb je niet alleen) is opgenomen als boekentip in het IZZ magazine. Heel lang geleden heb ik contact gezocht met diverse zorgverzekeraars, want in mijn ogen gaat mantelzorg hen zeker aan! Dat resulteert dus nu in een plekje in hun magazine. Ineke gaat me een papieren exemplaar hiervan toesturen. Dan bedenk ik, dat het misschien online te vinden is en ja hoor! In het juninummer van dit jaar prijkt het boek op blz 7. Wel wat groter dan in werkelijkheid, zal wel gefotoshopt zijn bedenken we. Geweldig, mijn dag kan niet meer stuk. Ik ben Ineke dankbaar voor haar telefoontje en de zorgverzekeraar ontzettend dankbaar voor het plaatsen van de tip. Ik plaats dit dan ook met grote trots op mijn instagram account die avond.

Zenuwen

Langzamerhand tikt de tijd door naar 24 juni. Wereld ALS dag in Nederland. Op 21 juni wordt wereldwijd stilgestaan bij deze dag. De stichting ALS Nederland organiseert dit jaar op 24 juni een speciale dag voor ALS/PSMA/PLS patiënten en hun familie. Ik ben uitgenodigd als spreker, naar aanleiding van mijn boek, de blogs en het feit dat ik spreker ben. Ik ben zeer vereerd dat ik dit mag doen en tegelijkertijd beginnen nu de zenuwen een rolletje te spelen. Leuke gezonde spanning, dat wel. De tekst die ik ongeveer wil zeggen staat op papier, ik heb kaartjes met steekwoorden en de rest komt vanzelf. Ik kan niet woordelijk alles op papier zetten, dan wordt het een voorleesmoment. Die zijn er wel, want ik neem mijn boek mee en lees stukjes voor. Het grote verhaal komt vanuit mijn hart. Balanceren tussen liefde en mantelzorg. Duim je voor me zondag?

 

Mariska van Gennep is weduwe, haar man Sjonny overleed in april 2017 aan ALS. Zij schrijft over hoe het was om mantelzorger te zijn van een ernstig zieke zonder vooruitzichten en hoe het nu met haar gezin gaat. In september 2017 heeft ze de Kilimanjaro beklommen voor een goed doel en ter nagedachtenis aan Sjonny. In januari 2018 kwam haar boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg uit". Mariska geeft lezingen, trainingen en workshops om de relatie tussen zorgprofessionals/werkgevers en mantelzorgers te verbeteren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top