Samen maken we Nederland dementievriendelijk

samen dementievriendelijkDementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms natuurlijk zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Samen maken we Nederland dementievriendelijk

Meld je hier nu aan en word ook dementievriendelijk.

De campagne ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’ is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De campagne wil alle bestaande dementievriendelijke mensen, organisaties en gemeenten in Nederland bedanken en steunen. Wil je meer weten over hoe we dat de komende 5 jaar willen gaan doen? Klik hier

Het doel is dat vóór 2020 iedereen in Nederland meer weet van dementie én mensen met dementie en hun mantelzorgers kan helpen. Met meer oog voor wat iemand met dementie nog wel kan, in plaats van te letten op wat hij niet meer kan. Ook willen we mantelzorgers meer waardering en steun geven. Kortom: in 2020 is dementie geen taboe meer en durven we elkaar gewoon om hulp te vragen én hulp te bieden.

Mantelzorgelijk steunt dit initiatief van harte en wij hopen dat jullie je allemaal aanmelden om Dementievriendelijk te worden!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top