skip to Main Content
Raak Je Door Mantelzorgen Je Vrienden Kwijt? #mantelzorgvraag

Raak je door mantelzorgen je vrienden kwijt? #mantelzorgvraag

Beste Mantelzorgelijk,

Dit is de eerste keer dat ik in de pen klim en eigenlijk wil ik ook mijn naam niet noemen. Maar ik loop ergens tegenaan en wilde weten of andere mantelzorgers dit ook zo meemaken.

Hebben meer mensen er last van dat kennissen wegblijven en vriendschappen leeglopen door het mantelzorgen? Vroeger was ik best veel onderweg, bij vriendinnen op bezoek, samen de hort op. Nu heb ik het gevoel dat ik alleen sta. En ik voel me op het moment al niet zo best. Het zal ook wel komen omdat het weer steeds kouder en guurder wordt.

Misschien is het ook de toenemende leeftijd? Ik denk dat je wat minder kunt hebben als je wat ouder wordt. Je kunt ook niet meer zomaar in de auto springen en naar een vriendin rijden. En daarnaast, als het niet zo goed met je gaat wil je toch ook niet naar vriendin om daar een beetje te gaan huilen en klagen en haar misschien te belasten.

Nee, ik wíl mijn vrienden ook niet tot last zijn, dat is het denk ik ook. Ik ben eigenlijk al lang blij als ik gewoon eens weg kan uit de zorgsituatie en wat andere, minder zwaarmoedige gedachtes heb.

Misschien zie ik alles wel veel te somber in. Maar ik wilde het toch even kwijt. Hoe zien jullie dat met vriendschappen?

Anoniempje van het platteland

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X