Foto © Claudia Otten

Nu stort ik even in

Mijn vrouw is zojuist in de taxi gestapt om naar de dagopvang gebracht te worden. En nu stort ik even in, even bijkomen van de afgelopen dagen, deze waren heftig. Mijn vrouw geeft het zelf ook aan dat zij beseft het niet makkelijker te maken. Gisteren heb ik alle huishoudelijke taken al gedaan als voorbereiding op vandaag. Ik hoef alleen nog boodschappen te doen en vanavond te koken. Zo eerst maar ontspannen een douche nemen.

Vandaag kan ik ook een bestelling ophalen van nieuwe rolgordijnen. Ik ben het huis langzaam maar zeker een beetje aan het opknappen en inrichten ter voorbereiding voor als mijn vrouw definitief in zorg gaat wonen. Afgelopen week heb ik nieuwe meubels besteld welke binnenkort geleverd zullen worden. Mijn vrouw motiveert dit ook om te doen omdat zij wil dat ik goed en verzorgd achterblijf. We kiezen dan ook alles samen uit. Maar dit geeft op zich ook veel druk. Maar ik zie er uiteraard ook het voordeel van.

Ik wil graag voor mijzelf een nieuwe start maken en mijn leventje weer oppakken. Het voelt aan de ene kant egoïstisch maar ik voel ook dat ik het nodig heb als kijk naar de toekomst. Aankomende woensdag gaat mijn vrouw voor twaalf dagen naar Nieuw Unicum om te logeren. We hebben dan beide een korte break waar we hard aan toe zijn. Ik heb weinig plannen voor deze dagen zodat alles mogelijk is.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top