skip to Main Content

Ik mis niet alleen mam, maar ook het naar haar toe gaan en voor haar zorgen #mantelzorgverhaal

Uit onze mailbox:

Als je 2 jaar intensief mantelzorgster bent, is dat heel zwaar. Maar ik kreeg de kracht door de liefde voor mijn moeder en de liefde en dankbaarheid die ze mij gaf. Nu het door haar overlijden in augustus gestopt is, mis ik het zo.

Ik mis niet alleen mam, maar ook het naar haar toe gaan en voor haar zorgen. Ik voelde me echt gewenst en nuttig. Vanmorgen had ik ineens zo’n zin om weer naar haar toe te gaan… Haar net als al die jaren verwennen met een bos bloemen, haar kamertje opruimen, haar knuffelen en nog eens knuffelen en zeggen dat ze de allerliefste moeder op deze aardbol was… Vragen of ik haar haren zou knippen, daar was ze altijd zo blij mee. Haar een beetje optutten. En dan haar verlegen blije reactie zien… haar altijd verraste blije blik als ze me weer zag… haar enthousiasme als ik vroeg of we iets leuks gingen doen… lekker naar beneden bij de vogeltjes kijken, lekker een flesje fris drinken op het plein, soms met een gebakje erbij. God, wat mis ik dat. Na mantelzorgen val je in een gat.

En het is ineens leeg. Je hóeft niet meer, maar je kán ook niet meer… Ja, terugdenken aan mooie momenten… maar wat zou ik toch graag weer even haar hand vasthouden en samen langs de kinderboerderij en in het park wandelen, zij in haar trippelstoel en ik ernaast… en die fijne band voelen die we hadden… Helaas komt aan alle mooie dingen ook een einde. Ondanks haar ziekte en ondanks het verdriet. Ik mis haar gewoon ontzettend.

De naam van deze schrijfster is bekend bij de redactie

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X