skip to Main Content

Mirjam zorgt voor haar moeder: Een onvergetelijk 2019

Samen met mama maak ik de kerstpakketten voor het zorgteam. Om hen te bedanken voor de goede zorgen hebben we een tas vol lekkers en leuks gekocht en alles gezellig ingepakt. De kerstkaart van mama nieten we nog aan het handvat.

Ook de kerstkaarten naar familie en vrienden zitten in enveloppen en omdat mijn moeder niet meer kan schrijven, heb ik adreslabels gemaakt, zodat ze die er zo op kan plakken. Ze was erg selectief dit jaar, niet iedereen mocht een kaart. Bij sommige namen zei ze dat ze daar ook nooit een kaart van kreeg, dus nu ook niets wilde sturen; en ik geef haar geen ongelijk. Ze weet heel goed dat veel vrienden en familie haar in de steek hebben gelaten doordat ze ziek is geworden, zeker op heldere momenten. Dit was zo’n helder moment.

De 1e kerstdag ben ik van plan om bij mijn schoonfamilie te gaan eten, ik kan mijn moeder meenemen, maar dat is niet in haar belang. Ik maak voor haar een lekkere kerstlunch en ’s avonds iets eerder naar bed, daar wordt iedereen vrolijk van. De 2e kerstdag eten we met mijn moeder thuis, zoals altijd, daarna is alles weer gewoon.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om, zeker ook namens mijn moeder, iedereen een hele fijne kersttijd toe te wensen en een ONVERGETELIJK nieuw jaar!

Mirjam

Mirjam Kok

De ziekte van Alzheimer krijg je nooit alleen, mijn moeder kreeg de diagnose maar ook wij zijn belast. Sinds 2012 heb ik de zorg voor haar op me genomen. Het is soms zwaar en verdrietig, maar meestal maken we van de dag een feestje en is humor ons sterkste wapen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X