skip to Main Content
Mariette Blogt Exclusief Vanuit Het Buitenland – Je Weet Nooit Wat Het Leven Voor Je In Petto Heeft.

Mariette blogt exclusief vanuit het buitenland – Je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft.

Mijn moeder was 81 en woonde nog zelfstandig. Ze begon vaker te vallen en had wat gezondheidsproblemen. Mijn man stelde voor dat ze bij ons in huis kwam wonen zodat ze niet alleen was en er altijd iemand was in het geval dat ze zou vallen. We maakten ons zorgen om die valpartijen. Op dat moment kon ze voor zichzelf zorgen en de normale, dagelijkse taken uitvoeren. 

In februari trok ze bij ons in en in maart stierf mijn man. Het was een ontzettende schok en ik ben nog steeds aan het rouwen. Een aantal maanden ging het heel goed met mijn moeder maar toen kreeg ze aanvallen van duizeligheid. Ze had moeite met staan, was vaak misselijk en kon niet meer autorijden. Haar dokter kon niks vinden, er was geen duidelijke oorzaak voor haar klachten.

Acht maanden na het overlijden van mijn man viel mijn moeder weer en brak dit keer haar heup. Ze moest binnen een paar uur geopereerd worden. Dat was op zich geen probleem, maar tijdens de operatie kreeg ze een hersenbloeding. Nu kan ze niet meer lopen, heeft moeite met haar spraak (dysartrie) en haar geheugen is ontzettend achteruitgegaan. Zo werd ik dus ineens mantelzorger. 

Ik ben haar enige verzorgster, 24 uur per dag. Ik krijg totaal geen hulp. Ik voel me geïsoleerd, depressief en uitgeput. Ik weet niet tot wie ik me moet wenden voor hulp. Ik heb wel een alarmknop voor haar laten installeren zodat ik tenminste naar de winkel kan gaan zonder iemand te hoeven smeken om even bij mijn moeder te blijven.

Nooit van mijn leven had ik gedacht dat een ritje naar de winkel het hoogtepunt van mijn week zou zijn.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Mariette Otten McGovern

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X