Foto © Claudia Otten

Logeerzorg

Er is veel gebeurt de afgelopen dagen. Ik heb contact gehad met Nieuw Unicum om logeerzorg voor mijn vrouw te bespreken. Eind oktober kan mijn vrouw dertien dagen logeren. Verder zal er een planning gemaakt worden dat mijn vrouw hierna om de vier tot zes weken een week kan logeren om zo de tijd te overbruggen. Aangezien het logeren nu vanuit de WLZ betaald gaat worden is er geen maximum aantal dagen zoals via de wmo.

Vanmorgen wilde mijn vrouw wederom niet naar de dagopvang. Ik heb haar rustig geholpen met aankleden zonder verder in te gaan op gemopper. Ik moest zelf vanmorgen naar therapie en ging eerder weg dan mijn vrouw zou worden opgehaald door de taxi. Gelukkig is mijn vrouw alsnog naar de dagbesteding gegaan. Gisteren heb ik weer een gesprek gehad met een cliëntondersteuner. Ik wil graag weten waar wij aan toe zijn omtrent de eigen bijdrage voor de WLZ.

Voor het eerst krijgen wij nu huursubsidie. Huursubsidie, het is niet te geloven. Vorig jaar betaalde ik nog de maximale inkomensafhankelijke huurverhoging. Ook krijgen wij zorgtoeslag. Zo kan het dus veranderen. Van een zeer goed inkomen naar subsidie. Het zal geen vetpot zijn maar het is oké wat er nu overblijft om van te leven. Vreemd voelt het wel. Ik moet aan het idee wennen.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top