skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Ineens zijn de regels weer anders

Mijn vrouw moet binnenkort voor controle naar de nefroloog/nierarts. Voor de controle moet er altijd bloed worden afgenomen. Dit doen wij altijd twee weken voor de controleafspraak. Het is uiteindelijk vandaag gelukt om met mijn vrouw naar het ziekenhuis te komen voor de bloedafname. In het ziekenhuis blijkt dat er alleen nog op afspraak gewerkt wordt bij deze afdeling. Mijn vrouw in de stress en ik in de begrip vragende onderhandeling met de medewerker wat lukte. Je moet het ook maar weten wanneer regels veranderen.

De adl zorg voor mijn vrouw loopt weer vast. Het lukt met geen mogelijkheid om haar te douchen. Een washandje lukt zo nu en dan nog wel. We doen het er maar mee. Vrijdag was ik voor mijzelf weer naar een therapie geweest. Ik was hier al een beetje wiebelig vandaan gekomen, dan dit soort zaken er ook nog bij. Het is veel. Maar na de therapie heb ik wel met een lief persoon een wandeling in het bos mogen maken.

Afgelopen week ook bij mijn vader in het verzorgingshuis op bezoek geweest. Mijn vader is gevorderd dementerend. Het lukt nog wel om contact met hem te maken. Zwaar om hem zo te zien aftakelen. Om het geheel compleet te maken ging zaterdag de garagedeur kapot. Met heel veel moeite heb ik onze auto er uit weten te krijgen en de roldeur weer dicht kunnen krijgen.

Gisteren en vandaag ben ik bezig geweest met onze woningbouw om een monteur te krijgen. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Maar vandaag is het opgelost. Na de bloedafname in het ziekenhuis ben ik samen met mijn vrouw een stukje gaan rijden voor wat afleiding. Thuisgekomen hebben we wat gegeten, gaat mijn vrouw nu weer slapen en kan ik proberen de ontspanning een beetje te vinden.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X