Foto © Claudia Otten

Ik hoef geen rijkdom

Een paar dagen geleden hadden wij de ambulant ondersteuner van het fact team op huisbezoek. Vrij snel kwamen we op het onderwerp dat het de laatste tijd niet goed gaat met mijn vrouw. Dit uit zich in van alles: controle willen houden, ontzettend warrig zijn, hele dagen slapen, etc. Ook emotie speelt hierbij parten. Mijn vrouw maakt zich ontzettende zorgen dat ik wel goed verzorgd achterblijf als zij in de zorginstelling gaat wonen. Dat ik over voldoende financiële middelen beschik om goed te leven. Ik hoef geen rijkdom, comfortabel is voor mij voldoende. Aankomende week heb ik weer een afspraak staan met de cliëntondersteuner om naar de financiën te kijken en bij te sturen of aan te vragen waar mogelijk. Over even ruim een week gaat mijn vrouw logeren bij Nieuw Unicum. Wij kijken er beide ontzettend naar uit. Ik ben bezig om wat extra dingetjes te doen in huis en ons tuinhuisje zodat ik dan ook rustig aan kan doen en echt even opladen. Ik heb nu alles wat dat betreft wel op orde zoals ik het zou willen. Het kost mij moeite omdat ik er eigenlijk te moe voor ben, maar het levert ook iets op. Het is toch prettig om in een opgeruimde en schoon huis te leven. Niet dat dit normaal niet zo is, maar het is een gevoel. Ik ben nu eenmaal een poetsmiep 2.0. Ik had op een gegeven moment aangegeven als mijn vrouw naar de zorginstelling verhuist voor mij zelf eventueel ook wat nieuwe meubeltjes te willen kopen. Een soort nieuwe start. Mijn vrouw wil dat ik dit regel zodat zij het ook kan meemaken voor zij verhuist. Zodoende zijn we ons een beetje aan het oriënteren. Nu hebben wij voor mijn vrouw een traplift. Als er bijvoorbeeld een nieuwe bank zou komen moet het stoeldeel van de lift er even af. Met deze vraag heb ik contact opgenomen met het bedrijf welke de lift in opdracht van de WMO heeft geplaatst. Het bedrijf doet dit heel graag voor ons. Kosten €242.00. Het is voor het bedrijf 10 minuten werk volgens hun eigen zeggen. Hier zou toch een coulantere regeling voor moeten bestaan. Ik moet maar eens goed nadenken hoe ik dit oplos.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top