skip to Main Content

Haal samen uit het leven wat erin zit! #dementiewinkel

imageHoe kun je een positieve en stimulerende leefomgeving creëren voor mensen met dementie? Ik kreeg een fijne tip: De dementie winkel biedt online van alles op dat gebied. Handige tips en trucs – maar ook voorwerpen – om het leven samen nog echt leuk en aangenaam te maken. Deze unieke winkel maakt het mogelijk om de leefwereld van mensen met dementie op een leuke en praktische manier aan te passen én meer kennis en begrip te ontwikkelen voor de aandoening. Dat leeft aangenamer. Voor hen zelf en voor familieleden, vrienden, mantelzorgers en verzorgers. Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen en in een verzorgingshuis langer op niveau functioneren. En mantelzorgers en zorgverleners kunnen minder belasting ervaren.

Er is en groot aanbod op heel veel vlakken als: apathie, onrust, depressie, zelfstandigheid, verveling, geheugensteuntjes maar ook voor boeken, tijdschriften , aktiviteiten en een cursus kun je er terecht. Het doel van de dementie winkel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van subsidies. Oprichtster Jacqueline Rempt’s moeder is in het voorjaar van 2013 dement overleden. Pas na haar dood ontdekte Jacqueline dat er oplossingen zijn die het leven van haar moeder en dat van haar mantelzorgers veel aangenamer hadden kunnen maken. Het is een hele zoektocht om die informatie te vinden. Speciaal omdat mantelzorgers en zorgverleners vaak al overbelast zijn. Je hebt domweg geen tijd om op zoek te gaan naar advies en hulp.
Jacqueline Rempt en echtgenoot Joris Mulders, willen met Dementie-winkel.nl overzicht en inzicht geven over dementie en tegelijkertijd producten en diensten aanbieden. “Zodat naasten van mensen die lijden aan dementie niet naar een speld in een hooiberg hoeven te zoeken.“

20141221_184241Ik kocht er inmiddels een fijne, handzame Daginzichtagenda voor mijn vader, waar hij veel plezier aan beleefd. Het geeft hem een enorme houvast om al zijn bezigheden zelf in de gaten te houden.  Het is een prikkelarme agenda met makkelijk leesbaar lettertype, een dag per pagina en drie schrijfvelden: één voor de ochtend, middag en avond. Zolang wij – als mantelzorgers – hem maar op tijd invullen, is mijn vader een gelukkig man. En daar doen we het voor!

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X