Goud waard #mantelzorgmoment

Niet te geloven… Vandaag kreeg ik voor de eerste keer voor een halve middag respijtzorg voor mijn man. We hadden het al een keer geoefend, toen was ik in de buurt gebleven. Maar nu kwam dezelfde dame van de vrijwilligerscentrale bij ons thuis en ik had drie uur écht vrij. Ik ben de stad in gegaan. De tijd was in een zucht voorbij.

En wat me echt is opgevallen, dat deze vrije tijd voor mij van bijzonder grote waarde was. Omdat ik zeker wist dat het goed zou gaan. En omdat ik echt even alle gedachten aan de zorg los kon laten. Het heeft meer dan een half jaar geduurd om het zo te regelen, maar het is gelukt.

Over twee weken komt ze weer voor drie uur. Ik kijk er nu al naar uit. Goede vrijwilligers zijn goud waard.

Cecile

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top