skip to Main Content
Gezocht: Mantelzorgers Die Voor Een Naaste Zorgen Met Een Levensbedreigende Ziekte #onderzoek

Gezocht: mantelzorgers die voor een naaste zorgen met een levensbedreigende ziekte #onderzoek

Combineer jij werk met mantelzorgtaken voor een naaste met een levensbedreigende ziekte*? En wil je jouw ervaringen delen? Meld je dan aan en doe mee aan 2-3 interviews op een locatie naar keuze. Als dank voor deelname ontvang je na elk gesprek een cadeaubon ter waarde van 20 euro.

Vanuit de afdeling Sociale Geneeskunde van het VUmc doen we onderzoek naar de ondersteuningsbehoeften van werkende mantelzorgers die voor een naaste zorgen met een levensbedreigende ziekte (voorbeelden van mantelzorg zijn persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden, begeleiding bij arts bezoek, het huishouden doen, vervoer of administratie). Hiermee willen we meer inzicht krijgen in de ervaringen met het combineren van werk en mantelzorg. Met deze kennis kunnen wij het ondersteuningsaanbod voor werkende mantelzorgers verbeteren.

Wie kan meedoen?
Je kunt meedoen aan het onderzoek als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en 65 jaar oud.
  • Je doet betaald werk (voor minimaal 12 uur per week gemiddeld) en verwacht in de komende 6 maanden nog niet met pensioen te gaan.
  • *Je zorgt voor iemand met een levensbedreigende ziekte (bijvoorbeeld met een diagnose als ongeneeslijke kanker, chronische longziekte, hartfalen, dementie, een beroerte of ernstige neurologische aandoeningen).
  • Jouw naaste woont thuis (dus niet in een zorginstelling).
  • Je bent bereid om 2-3 keer mee te doen aan een interview (ongeveer 1x per half jaar).

Vragen en aanmelden
Heb je belangstelling om deel te nemen aan dit onderzoek? Mail dan naar Femmy Bijnsdorp (f.bijnsdorp@vumc.nl). Femmy stuurt vervolgens een e-mail met een uitgebreide informatiebrief. Ook kun je bij haar terecht voor vragen over het onderzoek. Dit kan per e-mail of telefonisch via 020-4448369.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X