skip to Main Content

Financieel zakboekje voor mantelzorgers

Mezzo komt met een nieuw zakboekje voor mantelzorgers die de regeldruk op financieel gebied moet verlichten. Sophie Hermans, woordvoerder langdurige zorg van de VVD ontving het zakboekje uit handen van Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo.

Het woud aan regels voor mantelzorgers is groot. Gemiddeld zijn zij 3 uur per week bezig met het invullen van formulieren en het regelen van zaken. Verreweg de meeste vragen aan de Mezzo Mantelzorglijn gaan over financiën. Vaak zijn er als gevolg van ziekte meer zorgkosten en minder inkomsten

Klein telefoonboek

Mezzo kan zich voorstellen dat mantelzorgers het overzicht van alle regelingen niet hebben.  Daarom hebben zij een financieel zakboekje samengesteld, vol met informatie, tips en weetjes. Hiermee krijgt men meer inzicht en kunt je  met meer kennis de verschillende instanties tegemoet treden. Hoogendijk: “We zijn er trots op dat we de vragen op financieel gebied voor mantelzorgers hebben kunnen bundelen in een handzaam boekje. Tegelijkertijd is het ook dubbel. Er zou helemaal geen klein telefoonboek nodig moeten zijn om alleen al op het gebied van financiën wegwijs te worden uit alle regels, formulieren en instanties.”

Eenvoudiger en begrijpelijker

Om aandacht te vragen voor de regeldruk van mantelzorgers overhandigde de vereniging voor mantelzorgers een exemplaar aan Sophie Hermans, woordvoerder langdurige zorg van de VVD. Hermans onderstreepte dat mantelzorgers van onschatbare waarde zijn en beseft dat zorgen voor een familielid ook zwaar kan zijn. Hermans: “Het helpt als er duidelijke regels zijn en je geen dagen bezig bent met het invullen van formulieren. Die tijd kun je als mantelzorger wel beter besteden. Daarom moeten wij blijven proberen om de regels eenvoudiger en begrijpelijker te maken.”
Bron: Mezzo
Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X