skip to Main Content

Ervaringsdeskundige gezocht voor EO programma Dilemma

logo EO

Een paar weken geleden hebben wij op Mantelzorgelijk een oproep gedeeld van het EO programma Dilemma. Met prima resultaat: één van onze lezers wordt nu de hoofdgast in de uitzending over Mantelzorgers. Maar het programma zoekt nog meer mensen, die mee willen praten over het onderwerp. Het gaat om een specifiek profiel: je bent mantelzorger voor je zorgintensieve kind, dat thuis woont – en het gaat naar omstandigheden goed. Lees maar even mee:

Dilemma is een nieuw tv-programma van de EO, dat mensen verder wil helpen bij het maken van een lastige, persoonlijke keuze. Het programma is in de zomermaanden te zien op NPO2. In elke aflevering staat een andere hoofdgast centraal die een dilemma heeft. De gast gaat in in de studio in gesprek met (ervarings)deskundigen en betrokkenen over het dilemma. Het idee is dat deze adviseurs door het delen van hun ervaring en expertise een positieve en zinvolle bijdrage leveren aan het oplossen van het dilemma.

De redactie maakt in deze serie een uitzending rond het dilemma mantelzorg en overbelasting. We hebben een hoofdgast, een moeder (33 jr) die samen met haar partner zorgt voor hun meervoudig gehandicapte kind. Door allerlei omstandigheden is de zorg zo zwaar dat zij zich afvraagt of hij thuis kan blijven wonen of beter in een instelling kan worden verzorgd. Een van de zaken die speelt is dat er ouder zusje is dat in de huidige situatie tekort komt. De moeder zelf is al een paar jaar structureel overbelast en kan de situatie steeds moeilijker aan.

We hebben een ervaringsdeskundige (moeder) gevonden die de keuze al heeft gemaakt om haar kind in een instelling te laten verzorgen en daar een positief verhaal over heeft.

Oproep

Op dit moment zijn we nog op zoek naar ouder(s) die de zorg hebben voor een meervoudig gehandicapt kind en hun leven zo weten in te richten dat zij hun kind thuis kunnen verzorgen. Ouders die de intensieve zorg voor hun kind, eventueel in combinatie met zorg voor hun andere kinderen, goed aan kunnen. Ook al zijn er vele moeilijkheden en zware momenten te overwinnen. Ouders die zich in deze situatie niet geïsoleerd voelen en een manier hebben gevonden om ook tijd voor zichzelf te hebben.
Wij zijn op zoek naar ouders die hiermee ervaring hebben en die willen delen met onze gast en de kijkers hoe zij dit aanpakken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via tel: tel: 035–6474742 – 06-21 61 12 64 of mail: trudi.van.der.stelt@eo.nl

Met vriendelijke groet

Trudi van der Stelt | Redacteur Dilemma

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X