skip to Main Content

De stille ramp #kijktip

Vandaag wil ik een indringende film van Loes Wouterson delen. Een film die gebaseerd is op ware verhalen over de ‘stille ramp’ van de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis.  De benaming ‘De stille ramp’ dook op in de media om woorden te geven aan wat zich in verpleeghuizen en wijkzorg voltrok, terwijl alle ogen gericht waren op de IC-capaciteit en de dagelijkse RIVM-cijfers die telkens om 14:00 uur werden vrijgegeven.

Ik heb de film gisteravond bekeken en werd er werkelijk waar énorm door geraakt. De film vertelt de echte verhalen van bewoners, familieleden, personeel in de verpleeghuiszorg en de wijkverpleging van de afgelopen maanden. Ondanks alle hulpkreten vanuit de verpleeghuissector en de wijkverpleging bleef men hardnekkig vasthouden aan de richtlijnen vanuit het RIVM.  Bewoners en verzorgenden zijn overleden door schaarste van beschermende middelen. Genoeg signalen van allerlei kanten en toch liet men dit gebeuren. Gewoonweg gruwelijk als je er goed over nadenkt.

De stille ramp is een film voor iedereen. Om te zien en horen, te voelen en om echt nooit meer te vergeten. Zo’n stille ramp mag nooit maar dan ook nooit meer gebeuren!

Acteurs: Evie DanielsHoward van DodemontAndré WitbreukLoes Wouterson

 

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X