skip to Main Content

De “Laarstaete Nike” – gastblog door Erica

Op de de website Vrijheid in de zorg! las ik zo’n ontzettend leuk blog van Erica Offeringa, die helpende in de zorg is. Erica schrijft op een manier die je doet beseffen dat de schrijfster op en top verzorgster moet zijn. Je weet wel, zo’n een die je voor jezelf en je dierbaren wenst. Later vertelde Erica mij dat ze ook blogt op haar Facebookpagina Rikkie.  Hier schrijft Erica verhalen over haar leven maar ook over haar werk in de zorg.

Wat een heerlijke dag !.. het zijn de kleine dingen die het doen, zegt men vaak . Dat is ook zo. Dat bleek vandaag wel weer.
Ik hou van mijn werk , dat weten jullie inmiddels. Er zijn bewoners, waar ik van weet dat ze van een geintje houden. Als ik aan het werk ben , weet ik ook dat sommige denken, kan het wat minder hysterisch 😉. . Ja ik ben erg aanwezig, we hadden een bewoonster, die het me ook gewoon zei . ‘Ach joh , doe niet zo druk ..
Andere vinden het juist heerlijk. Zo ook de bewoner, die ik vandaag blij heb kunnen maken met het gebruik van een benzine stift.
Het gaat om een mijnheer, een grote lieverd . Dhr “hanekam” (Niet zijn echte naam) hij houdt ervan om onder de mensen te zijn . Wil er goed uitzien, ook altijd een geurtje , en elke morgen gel in zijn haar , en het haar in een hanekam. Want zo heeft (had ) zijn zoon het ook . De zoon van dhr komt regelmatig bij dhr op bezoek . En doen samen leuke dingen . Broodje warm vlees eten in de stad , tapas in een restaurant, en afgelopen week gingen ze naar Batavia Stad .
Ik tipte hem , dat hij maar eens nieuwe Nikes moest gaan kopen .
Die crocs kunnen echt niet meer.

Gisteren hielp ik dhr met wassen en aankleden, en zag in zijn kast, een prachtig nieuw ‘Nike pak liggen . Dat had hij samen met zijn zoon gekocht .

Dhr ging naar het circus, dus ik overlegde wat hij aan zou doen . Hij ging voor het pak .
Het stond erg stoer, en dhr genoot van de aandacht. Alleen die crocs, die kunnen toch niet meer … dhr moest lachen , en zei , maar de nikes hadden ze niet meer in mijn maat .

Vanochtend, weer bij dhr .. Hij was zo blij met zijn pak . De broek moest weer aan ..
Hij begon over de nikes, die niet paste.
Ik zei , dat ik dat wel wilde regelen.
Vertrouwd u mij?, vroeg ik nog .. mag ik voor u Nikes regelen? .
Ja hoor zei hij … Ik haalde een benzine stift, pakte de crocs. .. en maakte onder het toeziend oog van dhr … Nikes.

persoonlijke foto van Erica
persoonlijke foto van Erica

 

Het zijn de kleine dingen die het doen!

 

 

Marjolijn Bruurs

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X