Coronajournaal voor mantelzorgers – vrijdag 27 maart 2020


Door en voor mantelzorgers via onze hulplijnen

Na jarenlange ervaring als mantelzorgers weten wij inmiddels de weg en kennen het klappen van de zweep. We laten ons niet snel van de wijs brengen en zijn niet voor één gat te vangen. Mantelzorgers zijn immers gewend aan zorgen in crisissituaties. Hoe gaaf is het dan, dat wij met elkaar een énorm expertise-platform met een minstens zo groot netwerk opgebouwd hebben met mensen en initiatieven die we kunnen inschakelen als de nood voor ons te hoog is? Je hebt een mantelzorg netwerk. Doe er je voordeel mee.

Wanneer er bij Mantelzorgelijk een acute hulpvraag binnen komt wordt er allereerst meegedacht over wat iemand zelf kan doen om het probleem op te lossen en wat voor andere eventuele vormen van hulp er aangevraagd zouden kunnen worden. We wijzen je de weg, sturen relevante informatie door en als het moet bellen wij zelfs instanties om hen te overtuigen van jouw noodzaak.

Dus heb je een acute hulpvraag? Blijf er dan vooral niet in je eentje mee tobben. Met z’n vijven zitten wij er bij de Mantelzorgelijk  hulplijn klaar voor om samen met jou een oplossing te vinden.

 


Help de thuiszorg stopt er mee!

Steeds vaker lopen mantelzorgers aan tegen het feit dat thuiszorgorganisaties  mededelen dat zij op halve kracht of zelfs helemaal niet meer kunnen komen om de nodige zorg te geven. Realiseer je dan dat zorgorganisaties – ondanks corona virus –  hoe dan ook een zorgplicht houden. Dus accepteer niet alles wat zij beweren om maar onder hun plichten uit te komen. Als er een indicatie is afgegeven hou je recht op hulp en ondersteuning.

Lukt het je niet om de zorg te behouden ? Neem dan direct contact op met het WMO loket van de gemeente van je dierbare. Als dat niet lukt, bel dan met onze hulplijnen.


Signalen over mantelzorg tijdens deze crisis

Dagelijks versturen wij signalen-lijsten van verontruste mantelzorgers naar het ministerie van VWS. De meest gestelde vraag blijft: “Wat moet ik doen als er een lock down komt, mag ik dan wel naar mijn dierbare?”

Wij begrijpen deze zorg en blijven er bij het ministerie op aandringen dat er nu snel gekeken moet worden naar antwoorden op dit soort vragen, zodat 4,4 miljoen mantelzorgers met concrete informatie ook eindelijk weten waar zij aan toe zijn.

 


Het Gehandicapte kind #onbeperkteliefde

Op Twitter zag ik een liefdevolle boodschap van Het Gehandicapte Kind :

“Een boodschap voor alle kinderen met een beperking en hun ouders.
Jullie kunnen in deze moeilijke tijd wel wat onbeperkte liefde gebruiken! Wie helpt de liefde verspreiden? Post een berichtje met #onbeperkteliefde zodat we samen al die kinderen en hun ouders bereiken en steunen!!”

Doe je net als Douwe Bob mee?

 

 


Lotgenotencontact; nu belangrijker dan ooit!

Het corona virus heeft een grote impact op alle mantelzorgers. We lopen tegen dingen aan die niemand ooit voor mogelijk heeft gehouden en raken steeds meer op onszelf aangewezen in de zorg voor onze dierbaren. Het is van groot belang om juist in deze crisis contact te houden met gelijkgestemden. Lotgenoten begrijpen wat jij doormaakt en hoe eenzaam mantelzorg vaak kan zijn. Maar je kunt elkaar ook hulp bieden, door ervaringen en praktische tips te delen. Jouw ervaring kan voor een lotgenoot net die gouden tip blijken. Delen helpt. Doe je met ons mee?

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top