skip to Main Content

Contactpersoonverwarring

Via Facebook-live ben ik in een (test) gesprek als ineens mijn telefoon gaat. De live-uitzending wordt gestoord. Wat ben ik blij dat dit een test is. Het is een verpleegkundige van de zorgflat waar mijn moeder woont. Ik schrik en vraag wat er aan de hand is. Niets, is het antwoord. Ze wil alleen even weten.. Ik kap het gesprek af en beloof later terug te bellen. Eerst terug naar mijn live-gesprek, want degene met wie ik in gesprek was zal wel heel verbaasd afwachten. Dat blijkt ook. Ze geeft aan, dat ik vrijdag als het echte live gesprek plaatsvindt over mantelzorgondersteuning en waarom ik dit doe ik mijn telefoon in vliegtuigstand moet zetten. Weer iets geleerd.

Dan bel ik de zorgflat terug en krijg onmiddellijk degene die mij gebeld heeft aan de telefoon. Ik leg uit waarom ik geen tijd had en vraag wat er aan de hand is. Ze vertelt, dat mijn moeder ’s nachts uit bed kan vallen en dat daarom de zijsteunen omhoog moeten. Hiervoor is toestemming nodig van de familie. Vriendelijk leg ik uit, dat A. mijn broer contactpersoon is en B. hij vorige week hierover al gebeld is én het toestemmingsprotocol in gang gezet is/heeft. Ik vraag voor de zoveelste keer waarom ik gebeld wordt, ik ben al ruim een jaar geen eerste contactpersoon meer. Het antwoord is niet heel duidelijk, ik blijk bovenaan te staan.

Later die week bel ik met de zorgverantwoordelijke. Die blijkt op een andere locatie te zijn, maar ik kan een boodschap doorgeven. Deze verpleegkundige die ik aan de lijn heb snapt onmiddellijk waar het over gaat, zal onze namen omwisselen (ik sta bovenaan met melding 2e contactpersoon, dat is blijkbaar niet voor iedereen duidelijk). Waarom er twee maal gebeld is over de toestemming, dat is niet genoteerd en zal een raadsel blijven. Liever twee keer, dan helemaal niet 😉

Mocht je willen weten, waarom ik mantelzorgers ondersteun? Ten eerste omdat ik zelf de ervaring heb opgedaan als mantelzorger van een ernstig zieke en dit graag met je wil delen. Vandaar dat ik mijn boek heb geschreven. En waarom nog meer vertel ik in de live uitzending vrijdag 6 april om 13.00 uur en  kan je via mijn Facebookpagina  mee of terugkijken.

Avatar

Mariska

Mariska van Gennep is weduwe, haar man Sjonny overleed in april 2017 aan ALS. Zij schrijft over hoe het was om mantelzorger te zijn van een ernstig zieke zonder vooruitzichten en hoe het nu met haar gezin gaat. In september 2017 heeft ze de Kilimanjaro beklommen voor een goed doel en ter nagedachtenis aan Sjonny. In januari 2018 kwam haar boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg uit". Mariska geeft lezingen, trainingen en workshops om de relatie tussen zorgprofessionals/werkgevers en mantelzorgers te verbeteren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X