skip to Main Content
Blijf Jij Na Het Afscheid Van Je Dierbare Hier? #delenhelpt

Blijf jij na het afscheid van je dierbare hier? #delenhelpt

Marjolijn en ik kregen de afgelopen weken een aantal verdrietige mails. Meerdere mantelzorgers die op deze site actief zijn moesten afscheid nemen van hun dierbare. Ik wil niet alleen privé, maar ook op deze plek uitspreken hoe zeer mantelzorgers met elkaar meeleven. En ik wil een ieder die recent een sterfgeval heeft meegemaakt heel veel sterkte wensen.

Daarnaast wil ik alle mantelzorgers die een dierbare hebben verloren van harte uitnodigen om onze site te blijven volgen. Want ook in de tijd ná het intensieve zorgen blijf je – zeker mentaal – nog een poosje mantelzorger. Vaak voel je je alleen in je verdriet en gemis – en dan kun je in een diep gat vallen. Naast het verlies van de persoon waar je voor zorgde, kun je ook een deel van je identiteit kwijtraken. Want jij vulde een flink deel van je leven met mantelzorg – en dat is nu weg.

Hopelijk vind je op onze site ook in de komende periode wat troost en saamhorigheid. Op Mantelzorgelijk ben je niet alleen. Je bent hier samen met mensen die vergelijkbare dingen meemaken, van het prille begin van de zorg tot het (soms onvermijdelijke) eindpunt van de reis met je dierbare.

We wensen je heel veel kracht. En misschien vind je een beetje troost in de gedachte dat juist jij nu anderen kunt helpen. Jij hebt het van A tot Z meegemaakt. Je weet het allemaal, je hebt het doorleefd, je hebt het overleefd. Als jij er open voor staat, kunnen we er voor elkaar zijn. Niet alleen tijdens het zorgen, maar ook in de tijd daarna. Want alles heeft zijn tijd nodig… ook de tijd na het mantelzorgen.

Lieve groeten,

Marjolijn en Barbara

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X