skip to Main Content
Bezwaar Maken Bij Beslissing Zorgverzekeraar? #mantelzorghulpvraag

Bezwaar maken bij beslissing zorgverzekeraar? #mantelzorghulpvraag

Uit de Mantelzorgelijk-Mailbox vandaag een boze mail van Tamara – met een vraag over hulpmiddelen. Weet jij hoe ze dit aan kan pakken? Lees even mee.

“Dag allemaal,

Ik moet even mijn frustratie kwijt. Mijn vader heeft COPD en brak vier weken geleden zijn bovenbeen. Hij heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen en is vorige week ontslagen. Maar natuurlijk kan hij nog niet goed lopen. Ik vraag me af of hij dat ooit weer zal kunnen.

Hij had vroeger ook al problemen om zelf goed uit bed te komen, door de COPD. Daarom heeft het ziekenhuis een houdgreep voor zijn bed besteld bij de thuiszorg. Daar kan hij ook goed mee uit de voeten.

Maar vandaag krijgen we een bericht van de ziektekostenverzekering dat de kosten voor die houdgreep niet worden gedekt. In de brief staat dat” “Het betreffende artikel niet volstaat aan de kwaliteitscriteria voor een optimale zorg…. Zo wordt vermeden dat het artikel met niet bewezen of ontoereikende kwaliteit toch voorgeschreven kan worden…”

Hallo? Als het ziekenhuis een bepaald artikel aanbeveelt en de thuiszorg het levert, dan ga ik er toch van uit dat dit artikel voldoet aan de kwaliteitscriteria van de verzekering?! Anders was ik het wel bij een andere aanbieder zelf gaan kopen, voor nog niet eens de helft van de prijs.

Ik voel me enorm betutteld. Heeft het eigenlijk wel zin om bezwaar aan te tekenen? Of kan ik het maar beter opgeven.

Hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Tamara”

Heb jij zelf een vraag en wil je antwoord van veel mantelzorgers? Stuur een mailtje naar info@mantelzorgelijk.nl en we delen je hulpvraag op het platform!

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X