Beers wereld: Tunieren helpt blijkbaar!

Ik vond dit keer best leuke kleren voor Beer tussen de niet zo leuke in het rek van de buurt kringloop. Ook nog dure merken erbij zelfs. Het is niet dat ik moet besparen op kleding maar Beer heeft nog steeds de neiging om bij elk kledingstuk gaten te maken waar ooit labels zaten die ik er al uit gehaald had. Ook zijn de mouwen standaard rafelig afgebeten wat soms ook nog in de mode is. In elk geval, met kringloopjes ziet hij er altijd leuk en verzorgd uit naast nieuwe kleding en spaart hij gelijk op zijn eigen spaarrekening voor een hele kamerinrichting voor als hij eens het huis uit gaat.

Normaal liet ik Beer de afgelopen maanden in de auto wachten als ik me begaf door de looproute van de kringloop in Corona stand, wetend dat er vaak klanten zijn die minder begrip hebben voor een grote jongen die geen afstand kan bewaren. Maar nu de regels wat versoepeld zijn waag ik het er gewoon op omdat ik vind dat Beer ook in een winkel mag zijn zoals andere mensen. Wel moest ik hem even gaan zoeken omdat ik hem even niet meer zag. Gelukkig stond hij met zijn 2 cijfers te wachten bij een oud bankstel wat verder op.

Toen ik aangaf dat we naar de kassa konden trok hij een sprint naar de kinderhoek, achter in de winkel, dwars tegen de looprichting in maar gelukkig keken de aanwezige klanten niet erg op. Al droeg er 1 mevrouw van die blauwe plastic handschoenen. Ze was meer bezig met het klagen over haar echtgenoot die haar niet genoeg aandacht schonk, tegen een andere klant. Beer had een oude dvd van de Teletubbies gevonden en zo konden we afrekenen en weer naar huis gaan.

Vorige week vrijdag kreeg ik een e-mail van de instelling waarin van alles stond maar nog steeds niets over Beer en zijn vriendjes die als een klein groepje externen dagbesteding moeten hebben maar al sinds half maart niets krijgen of horen. Ik heb een mail opgesteld, namens en met toestemming van de andere ouders naar de locatie manager en de locatie directrice. Ik moet zeggen dat het een mooi betoog was van welke gevoelens wij hadden ten opzichte van wat we er voor over hebben gehad, dit virus af te moeten wachten uit bescherming van de bewoners en de begeleiders van het woonzorgpark. 2 dagen later kregen we een mail waarin mijn mail niet werd benoemd maar wel dat het hun oprecht speet van de slechte communicatie (ze hadden hem blijkbaar wel gelezen). De dagbesteding kan begin juli gedeeltelijk gaan beginnen alleen zijn er nog zorgen over het vervoer en een eventuele 2e golf naast de RIVM regelgeving. Een andere ouder pakt dit weer op om alvast een aantal vragen voor te kunnen bereiden en zo helpen we elkaar als kleine groep.

Ik kreeg ook bericht dat Beer vanaf juli weer de zaterdagen mag komen spelen in de woongroep met het logeren wat gaat beginnen. Een zucht van verlichting ontsnapte mijn mond zoals je wel kan begrijpen denk ik maar tegelijk vraag ik me af dat als hij wel in een woongroep mag komen voor een hele dag, 3 keer per maand waarom al het andere bezoek in die groepen zo bizar streng geregeld blijft.

Dat er in 1 weekje zoveel kan verschuiven is mooi. Ik begon zelf lichtelijk en langzaam te verzanden in een tuin freak die elke dag afgebrand in de avond alle ‘Gardeners world” series van de BBC op YouTube keek om bij het inslapen nog te piekeren over elke stoeptegel in de tuin te moeten weghalen en wat er dan in te kunnen planten. Zo had de buuf links al haar overgroeiende jungle planten en bomen weg gehaald waardoor er ineens een mega, super inkijk lichtbak kant van de grote tuin ontstond. Ik moest daar van mezelf direct iets aan doen en sleurde Beer weer mee naar weer een tuinwinkel ( hij was daar erg gelukkig over trouwens) waar ik een perenboom en een druif kocht naast andere plantjes die ik met grote zakken aarde in de grond stopte. Ik stek me er op los in de hoop dat er wortels uit schieten om de kraamafdeling potjes in te stralen om zo een grote plant te worden.

Zo merk ik dat ik het blijkbaar erg nodig heb om iets voor mezelf te hebben om zelf niet geheel afgestompt in psychische nood te raken. Ze zeggen niet voor niets dat tuinieren rust geeft. Ik hoop die snel te kunnen vinden. Nu het nog 1,5 week duurt voor ik Beer kan afzetten, al is het maar 2 daagjes per week, voor zijn dagbesteding moet ik zorgen dat ik nog kan blijven knallen voor de laatste loodjes 24/7 Berenverzorging.

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top