skip to Main Content
Beeldjuweeltjes: ‘De Tijd’

Beeldjuweeltjes: ‘De tijd’

De ‘Juweeltjes’ zijn uitspraken van mensen met dementie, opgetekend door Irene Kruijssen en Paula Irik. Door er een beeld aan toe te voegen, zet ik deze uitspraken extra in het licht. Mensen met dementie doen er toe. De laatste Blog hierover alweer…..#BeeldJuweeltje, augustus 2018

De tijd
‘De tijd. Dat kunnen zij zo uitzoeken, maar wij doen het op een andere manier.’ Een ‘Juweeltje’ van een uitspraak om bij stil te staan.

Degene met dementie ‘moet’ zich van ons al dan niet bewust vaak aanpassen aan ‘onze regels’. We willen dat diegene zich ‘normaal gedraagt’.
Toch? Maar wat vragen we met onze houding eigenlijk van de ander? Van de ander die in ‘zo’n andere wereld leeft naast de onze’, en vaak in beide werelden tegelijkertijd?

Zijn er momenten dat sociaal gezien wij ons ‘normale gedrag’, best een beetje los kunnen laten?
Prachtig zijn hierbij de filmpjes van de Clini Clowns, die zich tegenwoordig ook inzetten voor mensen met dementie. Zij laten zo mooi zien hoe je mee kunt bewegen én weer die ‘verbinding in contact’ kunt ervaren.

‘Wij doen het op een andere manier’…… Sta er gerust eens vaker bij stil.

Mag ik jou danken voor het lezen van mijn blogs en het bekijken van de prachtige uitspraken van mensen met dementie. Ik hoop dat mijn ‘BeeldJuweeltjes’ je die nieuwe blik hebben gegeven?

Hartelijke groet, veel kracht en liefde toegewenst,
Ingrid van der Voort

Ingrid van der Voort

Ingrid werkt in de thuiszorg. Ze geeft graag werkelijke aandacht aan mensen, bijvoorbeeld door het maken van 'HerinneringsKunst'. Ze zorgt samen met haar broer en echtgenoot voor haar vader Kees. Hij heeft Lewy Body Dementie en woont op een kleinschalig wonen afdeling in het verpleeghuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X