Amsterdamse ambtenaren geven vrije dagen aan mantelzorgers

ambtenaren
Ambtenaren van de gemeente Amsterdam kunnen hun vrije dagen weggeven aan collega’s die met mantelzorgtaken belast zijn.

Tijdens een pilot van tien maanden werden vorig jaar bijna 1400 verlofuren doorgegeven. De gemeente heeft nu besloten door te gaan met het initiatief.

De mantelzorgers kunnen van hun collega’s maximaal vijf dagen per jaar extra vrij krijgen, zogenoemde Gideonsdagen.

Wethouder Pieter Litjens: “Voor iemand die dit soort taken op zich neemt, kan het soms zwaar zijn om het te combineren met hun werk voor de gemeente. Dit is een heel mooi voorbeeld hoe we elkaar kunnen helpen met creatieve oplossingen. Ik zou dan ook iedereen willen aanmoedigen om verlofuren als Gideonsdag in te zetten.”

De gemeente Amsterdam is de enige overheidsinstatie die aanbiedt om verlofdagen door te geven aan mantelzorgers. Naar schatting heeft 1 op de 3 Nederlanders mantelzorgtaken. Bij de gemeente Amsterdam zou het dan gaan om zo’n 4000 medewerkers. Een top initiatief!!

bron: Het Parool

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top