skip to Main Content
Aletta Schrijft Over De Zorg Van Haar Kinderen: Keukentafelgesprek

Aletta schrijft over de zorg van haar kinderen: Keukentafelgesprek

Mijn dochter woont zelfstandig. Vanaf april is zij de trotse eigenaar van een appartementje in de stad.
Van een indicatie beschermd wonen naar zelfstandig, hoe stoer is dat!
Het was voor ons een goed moment om eens te kijken wat er nu écht nodig zou zijn aan begeleiding maar tegelijkertijd was dat ook het moment voor een nieuw keukentafelgesprek met de WMO consulent.
De ervaring leerde mij dat dit ingewikkelde gesprekken zijn dus ik vond dat mijn aanwezigheid gewenst was. Met uiteraard toestemming van mijn dochter. Na wat voorgesprekken met mijn dochter waren wij er wel uit: 1 dag begeleiding van de hulpverleners en de rest voor mij. In feite doe ik alles al, dus dat leek mij geen probleem.
Het werd een bijzonder gesprek waarin de WMO consulent het maar niet kon laten om met zijn vinger richting mij te wijzen. Ik snap het wel. Ik ben veel te kritisch.
“Ik wil dat uw dochter professionele begeleiding krijgt. U moet als moeder gewoon moeder kunnen zijn. De begeleiding moet professioneel zijn.”
Onder welke steen hebben ze deze consulent gevonden?? Wat denkt hij dat moeders door de regel genomen doen voor hun zorgvragende dochters? Gezellig koffie drinken met elkaar? Shoppen? Samen koken?
“Madelon, wie heeft jou ondersteund bij de verhuizing?” was zijn vraag.
“Mijn moeder
“Wie helpt jou bij de financiën?”
“Mijn moeder”.
Dodelijke blik van de consulent richting mij.
“Ik hoorde dat je een nieuwe baan hebt? Wie heeft jou daarbij geholpen?
“” Mijn moeder…”
Aanwezige hulpverlener: “Ik heb vanochtend nog lopen sjouwen om de laatste spullen uit je kamer te verhuizen
Ow ja.. zij was er ook nog.
De conclusie van de WMO consulent was duidelijk: “We zetten de begeleiding voort zoals hij was. U kunt als moeder gewoon moeder zijn en de begeleiding gaat samen met uw dochter de doelen vaststellen en trachten te behalen.”
Ik zal een lijstje met nieuwe doelen opstellen voor de begeleiding: spullen uit dozen halen en appartement inrichten, nieuw arbeidscontract doornemen en uitleggen, afhandeling oud arbeidscontract, praktijkexamen coördineren school en werkgever, kwijtschelding gemeentelijke belastingen regelen, inkomstenaangifte 2018, contact opnemen met UWV, kook- en schoonmaak-weekplanning maken.
Ga ik lekker koffiedrinken en shoppen met mijn dochter.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X