skip to Main Content
Aletta Blogt Over Haar Zorgintensieve Kinderen: Verborgen Talent Van De Begeleider

Aletta blogt over haar zorgintensieve kinderen: Verborgen talent van de begeleider

Mijn oudste dochter was niet tevreden over haar hulpverlener. Althans, ze zei regelmatig tegen mij: “Mam, ik weet echt niet wat ik met die hulpverlener moet doen als zij er is”.
Wauw….alsof ze de begeleider wekelijks moet entertainen…
Dus hebben we besloten dat ze maar moest overstappen naar een andere begeleider. Eentje die wat praktischer is en het niet alleen houdt bij praatjes zoals: “Wat doe je het goed!” en ”Wat heb je grote stappen gezet!” en “Wat fijn dat je moeder je zoveel helpt”.
Nee. Ze is gebaat bij iemand die haar leert hoe ze structuur brengt in haar leven. Koken, wassen, schoonmaken. Het huishouddrama zeg maar.
De laatste weken van haar oude begeleider zijn nu aangebroken en het blijkt dat die begeleider toch wel over enig talent beschikt, “want”, zo stelde hij voor, “bel maar als je mij nodig hebt”.
Nee, dat is lekker. Bel maar als je mij nodig hebt?? Ze krijgen toch echt voor 6 uren per week de rekening betaald hoor.
Verborgen talent van de begeleider.
Maar ook een heel ander verhaal van een stel wat kwijtschelding had geprobeerd te krijgen van de waterschapsbelasting. Schoot niet op en nu, een aantal maanden later is er een brief op de mat gevallen met de tekst die ongeveer zo klinkt: “..u dient het bedrag binnen twee dagen te betalen anders zullen wij beslag laten leggen…”
De begeleider die daar in het spel is heeft daarop geantwoord met: “Ach, trek je toch gewoon je ‘autismekaart’ naar boven. Dan hoef je niet te betalen”.
Nog zo’n verborgen talent.
Je kunt mij niet kwaaier krijgen. Zorginstellingen die wel heel creatief omgaan met begeleiden. De laatste tijd komen wij om in de nieuwsverhalen van dit soort creatieve zorginstellingen. Teveel winst, fraude met facturen, foute bestuurders en ga zo maar door. Je wordt er als mantelzorger ter plekke misselijk van. Want naast het feit dat deze instellingen een beetje te creatief omgaan met hun werk en medemens, krijgt de betrokken mantelzorger het weer extra zwaar te verduren.
Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gelazer. Ik wil mij geen zorgen maken of mijn kinderen wel of niet de juiste begeleiding krijgen. Ik wil als mantelzorger er blind op kunnen vertrouwen dat ze alle goeds in de zin hebben voor de kinderen.
En ben je als zorginstelling bezig met het maken van grove winsten, frauderen of kan mij het schelen wat er nog niet meer door de beugel kan, dan mogen die instellingen met naam en toenaam aan de digitale schandpaal.
Zo. Ik ben mijn frustratie kwijt. Excuus voor het ongemak.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X